Lefújták Gálvölgyi János október 24-re tervezett kaposvári fellépését

2018.10.23. 16:57 Módosítva: 2018.10.24. 06:09

Váratlanul, indoklás nélkül lemondták Gálvölgyi János szerdai előadását Kaposváron, írta a színész felesége Facebookon.

Az előadás A Gálvölgyi című önálló est lett volna, a Játékszín produkciója, és a kaposvári művelődési házban tervezték megtartani.

Kérdéseinkkel kerestük a Játékszínt és kaposvári Együd Árpád Kulturális Központot is. Előbbiektől azt a választ kaptuk, hogy a kaposvári intézmény illetékes az ügyben, azonban tőlük egyelőre nem érkezett válasz.

Cikkünk megjelenése után nagyjából másfél órával a kaposvári intézmény azt közölte: azt gondolták a Játékszínnel való korábbi együttműködésük nyomán – amely részeként Gálvölgyi több produkcióban is fellépett a városban –, hogy „a Művész Úr önálló estje is az előzőekhez hasonló érdeklődésre számíthat. Ebben az esetben sajnos nem így történt.

A korábbiakhoz hasonló módon hirdettük meg az előadást, ennek ellenére kevés számú, mintegy tíz jegy kelt el. Az előadás előtt 10 nappal mondtuk le a Játékszínnel közös megegyezés alapján a fellépést.

A válaszban hozzátették azt is: a november 8-i Mennyei hang! című előadásban is szerepel Gálvölgyi János. „Jelenleg erre az előadásra sincs a megszokotthoz hasonló érdeklődés. Amennyiben a jegyeladás nem éri el a kívánt mértéket, úgyszintén a Játékszínnel fogunk egyeztetni.”

A Kapos-T helyi független hírportál megjegyzi: a lemondásnak egyelőre sem a kaposvári kultúrház honlapján, sem annak közösségi oldalán, sem a helyi médiumokban nincs nyoma. Megnéztük mi is az Együd Facebook-oldalát, és azon túl, hogy a tervezett programok között cikkünk megjelenéséig ott szerepel Gálvölgyi október 24-i önálló estje (ami legalábbis furcsa, ha valóban tíz napja törölték már a programot), mi

annak se láttuk nyomát, hogy bármikor is reklámozták volna a programot,

szemben más őszi rendezvényekkel. Egyetlen plakátot, egyetlen fotót sem találtunk a művész kaposvári fellépéséről. Az intézmény Fb-oldalán az „események” menüpont sem segített. míg szeptember végéig voltak benne programok, a „közelgő események” menüpont már üres.

Gálvölgyi János
Gálvölgyi János
Fotó: Kallos Bea / MTI

Idén tavasszal, a választási kampány idején Alföldi Róbert zalaegerszegi programját mondta le a helyi, szintén önkormányzati tulajdonú kulturális intézmény, hasonlóan kurta-furcsa módon: másképp indokoltak a művésznek, mint a nyilvánosságnak. Az indokról akkor ráadásul hazudtak is, egy olyan 1848-as konferencia miatt programütközésre hivatkoztak, amit meg se rendeztek.  • Tippek
  • Bankszámla