Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lefújták Gálvölgyi János október 24-re tervezett kaposvári fellépését

2018.10.23. 16:57 Módosítva: 2018-10-24 06:09:53

Váratlanul, indoklás nélkül lemondták Gálvölgyi János szerdai előadását Kaposváron, írta a színész felesége Facebookon.

Az előadás A Gálvölgyi című önálló est lett volna, a Játékszín produkciója, és a kaposvári művelődési házban tervezték megtartani.

Kérdéseinkkel kerestük a Játékszínt és kaposvári Együd Árpád Kulturális Központot is. Előbbiektől azt a választ kaptuk, hogy a kaposvári intézmény illetékes az ügyben, azonban tőlük egyelőre nem érkezett válasz.

Cikkünk megjelenése után nagyjából másfél órával a kaposvári intézmény azt közölte: azt gondolták a Játékszínnel való korábbi együttműködésük nyomán – amely részeként Gálvölgyi több produkcióban is fellépett a városban –, hogy „a Művész Úr önálló estje is az előzőekhez hasonló érdeklődésre számíthat. Ebben az esetben sajnos nem így történt.

A korábbiakhoz hasonló módon hirdettük meg az előadást, ennek ellenére kevés számú, mintegy tíz jegy kelt el. Az előadás előtt 10 nappal mondtuk le a Játékszínnel közös megegyezés alapján a fellépést.

A válaszban hozzátették azt is: a november 8-i Mennyei hang! című előadásban is szerepel Gálvölgyi János. „Jelenleg erre az előadásra sincs a megszokotthoz hasonló érdeklődés. Amennyiben a jegyeladás nem éri el a kívánt mértéket, úgyszintén a Játékszínnel fogunk egyeztetni.”

A Kapos-T helyi független hírportál megjegyzi: a lemondásnak egyelőre sem a kaposvári kultúrház honlapján, sem annak közösségi oldalán, sem a helyi médiumokban nincs nyoma. Megnéztük mi is az Együd Facebook-oldalát, és azon túl, hogy a tervezett programok között cikkünk megjelenéséig ott szerepel Gálvölgyi október 24-i önálló estje (ami legalábbis furcsa, ha valóban tíz napja törölték már a programot), mi

annak se láttuk nyomát, hogy bármikor is reklámozták volna a programot,

szemben más őszi rendezvényekkel. Egyetlen plakátot, egyetlen fotót sem találtunk a művész kaposvári fellépéséről. Az intézmény Fb-oldalán az „események” menüpont sem segített. míg szeptember végéig voltak benne programok, a „közelgő események” menüpont már üres.

Gálvölgyi János
Gálvölgyi János
Fotó: Kallos Bea / MTI

Idén tavasszal, a választási kampány idején Alföldi Róbert zalaegerszegi programját mondta le a helyi, szintén önkormányzati tulajdonú kulturális intézmény, hasonlóan kurta-furcsa módon: másképp indokoltak a művésznek, mint a nyilvánosságnak. Az indokról akkor ráadásul hazudtak is, egy olyan 1848-as konferencia miatt programütközésre hivatkoztak, amit meg se rendeztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?