A Jobbik bojkottot hirdetett a közmédiával szemben

2018.10.24. 12:06
A Jobbik a közmédiát ostorozta a parlamentben, és bojkottot hirdetett ellene. Dömötör Csaba államtitkár már alig tudja megkülönböztetni Gyurcsány és egy jobbikos felszólalását.

A Jobbik új kommunikáció vezetője, Mirkóczki Ádám is felszólalt napirend előtt. Ő a Jobbik október 23-i akciójáról, a közmédia székháza előtt tartott tüntetésről azt mondta: "sosem fizettünk sem szavazóknak, sem tüntetőknek, sem rongálóknak". Ezzel Volner János egykori Jobbik-alelnök kijelentésére reagált, aki felbérelt jobbikosokról posztolt a tüntetés után.

Szerinte a tüntetés belefért a a véleménynyilvánítás szabadságába, és számon kérte a fideszeseken, hol volt a rendőrség, amikor a Fidesz "fizetett emberei" rongálták a plakátokat a kampányban.

Mirkóczki azt mondta, az MTVA-ban sugárzott híradás " nem objektív, nem kiegyensúlyozott, nem tényszerű", és nem közszolgálat, ami ott történik. Mirkóczki azt is bejelentette, hogy

tovább ehhez nem asszisztálunk: bojkottot hirdetünk,

és kérik az ellenzék többi részét, hogy ne asszisztáljon tovább ehhez "a hazug, gusztustulan" dologhoz, amit az MTVA művel. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, hogy Mirkóczki felszólalásáról A Terror Házában található "átöltözés terme" jut eszébe. Itt mutatják be,

hogyan lett a kis nyilasokból komcsi kollaboráns, ez jut eszünkbe, ha a Jobbikra gondolunk.

Szerinte ma már nem könnyű feladat Gyurcsány vagy a Jobbik felszólalásai között különbséget tenni. Mindezt alátámasztja szerinte, hogy a DK és a Jobbik is ellenállást hirdetett, "együtt is tarthatták volna a két párt kongresszusát". Dömötör még odaszúrt egyet azzal h ogy sosem gondolta volna, hogy a Jobbik lesz az, amely "beszivárog az SZDSZ által üresen hagyott résekbe".

Dömötör ezzel arra utalt, hogy a Jobbik elnöke "szolgalelkűzte a magyarokat", és a Jobbik a határon túli magyarokat olyan indiánokhoz hasonlította, akiket üveggyöngyért meg lehet venni.

Márpedig szerinte azok a szolgalelkűek, akik eladták magukat egy oligarchának (utalás Simicska Lajosra, amikor Simicska már nem a Fideszt, hanem a Jobbikot támogatta),vagy például polgármesterré segítették Gyurcsány jelöltjét egy kerületi választáson (utalás a rákospalotai időközi választásra, ahol a Jobbik nem állított jelöltet, de nem támogatta a baloldal jelöltjét) . 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?