Nyolcszáz büntetés a busz- és teherautó-sofőröknek egy hét alatt

2018.10.24. 17:38 Módosítva: 2018.10.24. 17:38

Csaknem 800 jogsértést állapítottak meg a rendőrök a buszok és teherautók egy héten át tartó ellenőrzése során - írta honlapján a rendőrség. A "Tispol Truck & Bus" elnevezésű, európai ellenőrzésen elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták. 

Azonnali közlekedési korlátozást öt tehergépkocsi esetében kellett elrendelni, és 148 esetben a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban kellett intézkedni. Vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 95-ször, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 78-szor intézkedtek. Hat tehergépkocsi-vezetőnél merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 62-szer a sofőr vagy utasa nem használta a biztonsági övet.

A megengedett legnagyobb sebességet 206 járművezető lépte túl.

Az autóbusz-vezetők közül hét nem tartotta be a sebességhatárt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt tizenegyszer, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban kétszer, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt háromszor kellett intézkedniük a rendőröknek.  • Tippek
  • Bankszámla