Jolán
2 °C
4 °C

Blikk: Hibázott a rendőrség, öt év helyett egy hónap alatt is elkaphatták volna a soroksári gyilkost

2018.10.24. 09:23

Öt év helyett akár egy hónap alatt is elkaphatták volna a soroksári futó gyilkosát, ha az akkor 36 éves Gyurik Krisztina megölése után a rendőrség körözni kezdi a családanya telefonját. Ám hiába adta át a nő férje a rendőrségnek a gyilkosságot követően a készülék papírjait, többek között a gyári számot még a nyomozás elején,

az ilyenkor szokásos rutin elmaradt, vagyis az arra illetékes rendőr nem vitte be az adatokat a rendszerbe.

Így, amikor egy hónappal a bűncselekmény után a nő megfojtásával gyanúsított R. Szilveszter egy betörés közben lebukott Siófokon, az ügyben eljáró rendőr hiába ütötte be a központi nyilvántartásba a férfinál talált telefonok számát, ott semmiféle egyezést nem talált – árulta el a lapnak a gyanúsított ügyvédje. Épp ezért teljesen szabályosan kerültek a mobilok a börtönbe, amikor a sorozatbetörések miatt bevonult a rácsok mögé.

R. Szilveszter
R. Szilveszter
Fotó: Police.hu

Kardos Lajosné Gyurik Krisztát még 2012 szeptember 25-én, futás közben érte támadás, a tettes a Soroksár és Pesterzsébet közötti bicikliútról egy közeli erdős részre vonszolta a nőt, ahol bántalmazta, majd egy kötéllel megfojtotta. A tettes a nő ruháját és telefonját is elvitte a helyszínről.

R. Szilveszter csak idén szeptemberben került képbe, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten talált anyagmaradványok és a más bűncselekmények miatt börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája között. R. Szilveszter ezt az egyezést azzal magyarázta, látta, amikor egy férfi bántalmazza a nőt, ezért segített rajta, majd továbbállt. A rendőrök szerint azonban Szilveszter DNS-mintája olyan helyekről, többek között a nő megfojtásához használt kötélről került elő, ami kizárja, hogy bárki más is jelen lett volna a helyszínen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?