A kormány 2023-ig meghagyja a rendvédelmi dolgozók túlórapénzét

2018.10.25. 13:20

A rendvédelmi dolgozók és a katonák túlórapénzeinek átmeneti megtartására nyújt be önálló indítványt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága - írta az MTI. 

Kósa Lajos a bejelentésről szóló sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenlegi - rendőröket, a büntetés-végrehajtásban, a katasztrófavédelemben dolgozókat, katonákat érintő - szabályozás szerint év végével megszűnne a túlórapénz, és szabadságot adnának az elrendelt túlmunka után.

A most benyújtandó törvényjavaslat szerint az átmeneti szabályozás határidejét 2022 végéig meghosszabbítanák. Így - a javaslat elfogadása esetén - a rendvédelmi dolgozók és a katonák továbbra is választhatnának, hogy túlóráik ellentételezéséért szabadnapot vagy pénzt kérnek.

Ritka pillanat ez egyébként, a túlórapénzek meghosszabbításáról ugyanis először az MSZP-s Harangozó Tamás nyújtott be törvényjavaslatot, vagy ebben a kérdésben a kormány egyet értett az ellenzékkel - írta korábban a Népszava

Az ülés elején Kósa Lajos arról is tájékoztatta a testületet, hogy Kövér László házelnöknél kezdeményezte a bizottság LMP-s alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát amiatt, hogy Demeter Márta olyan adatokat tett közzé, amelyek nem nyilvánosak.  • Hírek
  • Bankszámla