Aliz
6 °C
14 °C

A kormány 2023-ig meghagyja a rendvédelmi dolgozók túlórapénzét

2018.10.25. 13:20

A rendvédelmi dolgozók és a katonák túlórapénzeinek átmeneti megtartására nyújt be önálló indítványt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága - írta az MTI. 

Kósa Lajos a bejelentésről szóló sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenlegi - rendőröket, a büntetés-végrehajtásban, a katasztrófavédelemben dolgozókat, katonákat érintő - szabályozás szerint év végével megszűnne a túlórapénz, és szabadságot adnának az elrendelt túlmunka után.

A most benyújtandó törvényjavaslat szerint az átmeneti szabályozás határidejét 2022 végéig meghosszabbítanák. Így - a javaslat elfogadása esetén - a rendvédelmi dolgozók és a katonák továbbra is választhatnának, hogy túlóráik ellentételezéséért szabadnapot vagy pénzt kérnek.

Ritka pillanat ez egyébként, a túlórapénzek meghosszabbításáról ugyanis először az MSZP-s Harangozó Tamás nyújtott be törvényjavaslatot, vagy ebben a kérdésben a kormány egyet értett az ellenzékkel - írta korábban a Népszava

Az ülés elején Kósa Lajos arról is tájékoztatta a testületet, hogy Kövér László házelnöknél kezdeményezte a bizottság LMP-s alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát amiatt, hogy Demeter Márta olyan adatokat tett közzé, amelyek nem nyilvánosak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?