Az ellenzék utcára hívja az embereket a CEU miatt

IMG 8384
2018.10.25. 15:16

Miután a CEU bejelentette, hogy a kormány nem hajlandó aláírni a maradását biztosító megállapodást New York állammal, tüntetést hirdetett Facebookon a Momentum. 

A párt Nem hagyjuk a CEU-t! című demonstrációja most pénteken este hat órától a CEU Nádor utcai épületénél. "Nekünk, magyar fiataloknak választanunk kell: hagyjuk magunkat elüldözni, vagy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megszervezzük magunkat, és a történelem szemétdombjára száműzzük ezt a rezsimet" - írták az eseményhez. 

A jövő hét utáni szerdára az LMP ifjúsági tagozata is tüntetést hirdetett, szintén a Nádor utcába. "Fejezzük ki ellenérzésünket, hogy mélységesen nem értünk egyet azzal a gyakorlattal, hogy Orbán Viktor és kormánya a tudományos élet és az oktatás területén is olyan hazárdjátékba kezdett, amely magyar diákok százezreit vágja el a továbbtanulás lehetőségétől" - írták az esemény Facebook-oldalán. 

A CEU vezetése csütörtökön jelentette be, hogy az amerikai nagykövetet a kormány három hete arról tájékoztatta, hogy nem hajlandók aláírni az államközi egyezményt New Yorkkal. Ha decemberig nem történik az ügyben haladás, az egyetem jövő szeptembertől Bécsbe költözteti az USA-ban akkreditált képzési programjait. További részleteket ebben a cikkünkben olvashat. 

(Borítókép: Előlánc a CEU körül 2018 április 4-én - fotó: Huszti István / Index)  • Tippek
  • Hírek