Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Az ellenzék utcára hívja az embereket a CEU miatt

IMG 8384
2018.10.25. 15:16

Miután a CEU bejelentette, hogy a kormány nem hajlandó aláírni a maradását biztosító megállapodást New York állammal, tüntetést hirdetett Facebookon a Momentum. 

A párt Nem hagyjuk a CEU-t! című demonstrációja most pénteken este hat órától a CEU Nádor utcai épületénél. "Nekünk, magyar fiataloknak választanunk kell: hagyjuk magunkat elüldözni, vagy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megszervezzük magunkat, és a történelem szemétdombjára száműzzük ezt a rezsimet" - írták az eseményhez. 

A jövő hét utáni szerdára az LMP ifjúsági tagozata is tüntetést hirdetett, szintén a Nádor utcába. "Fejezzük ki ellenérzésünket, hogy mélységesen nem értünk egyet azzal a gyakorlattal, hogy Orbán Viktor és kormánya a tudományos élet és az oktatás területén is olyan hazárdjátékba kezdett, amely magyar diákok százezreit vágja el a továbbtanulás lehetőségétől" - írták az esemény Facebook-oldalán. 

A CEU vezetése csütörtökön jelentette be, hogy az amerikai nagykövetet a kormány három hete arról tájékoztatta, hogy nem hajlandók aláírni az államközi egyezményt New Yorkkal. Ha decemberig nem történik az ügyben haladás, az egyetem jövő szeptembertől Bécsbe költözteti az USA-ban akkreditált képzési programjait. További részleteket ebben a cikkünkben olvashat. 

(Borítókép: Előlánc a CEU körül 2018 április 4-én - fotó: Huszti István / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?