Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Budai Gyula foglalja el Balog Zoltán helyét a parlamentben

2018.10.25. 16:35

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén döntött arról, hogy a Fidesz-KDNP közös listájáról Budai Gyula kaphatja meg a Balog Zoltán lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyet – írja az MTI. 

A tavaszi parlamenti választáson listáról a parlamentbe kerülő Balog Zoltán korábban azt közölte, hogy elsősorban azért mondott le mandátumáról, mert a Magyarországi Református Egyház és gyülekezete visszahívja lelkészi szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával. 

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot; ezt ezúttal a közös pártlistáról a Fidesz és a KDNP is Budai Gyulának kérte kiadni. Budai Gyula a Fidesz-KDNP közös országos listáján a 146. helyen szerepelt  áprilisban. 

Az NVB a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatában Heinek Ottó halála miatt megüresedett mandátumot Patzelt Hajnalkának, Grundtner Gábor megüresedett mandátumát Unger Ilonának, Korb Angéla megüresedett mandátumát pedig Fekete Lászlónak adta ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!