Szilvia
5 °C
16 °C

Óriási dugó: az M0-s elesett

2018.10.26. 16:15

Mikor érdemes átépíteni az M0-s autóút terelését? Pénteken, a legnagyobb csúcsban. Dühös autósok tucatjai ragadtak az M0-son, amely pénteken délután teljesen elesett, szerkesztőségünket is egy kétségbeesett autós hívta fel.

Az Útinform hivatalos közleménye így szól:

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös felé vezető oldalon, Nagytéténynél, a 13-as km-nél jelenleg a terelés átépítését végzik. Az erős forgalom miatt jelenleg több mint 12 km hosszú a torlódás, a sor vége az M1-es autópálya közelében van. A menetidő növekedés több mint másfél óra.

Az ellenkező -M1-es felé vezető oldalon- a Csepeli pihenő közelében, a 18-as km-nél egy sérült kamionból folyik az üzemanyag, ezért a háromból csak egy sávon lehet közlekedni. A torlódás közel 7 km-es, 35-40 perccel hosszabb menetidőre számítsanak.

Azt már korábban bejelentették, hogy az október 27-i, szombati napon burkolatjavítási munkák miatt reggel 7 és este 19 óra között részlegesen lezárják az M0-s autóút halásztelki csomópontját. A pénteki bénulás azonban váratlan volt és az ország nyugati részéből Dél-Pest felé közlekedőket váratlanul érte.

Az általunk elért úton levőknek különösebb ötleteik nem voltak, az M0-ra személyautóval biztosan nem szabad rámenni, de egyfajta folyományként a soroksári, Rákóczi és más nagyobb "hídközeli" utak is nagyon beálltak. Ahogy egyik olvasónk fogalmazott,

a fokozott figyelem nagyon indokolt, nem mindenki tolerálja az órákkal meghosszabbodó hazautat, a türelmetlenek pedig jobbról, balról, leállósávból manővereznek."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?