Óriási dugó: az M0-s elesett

2018.10.26. 16:15

Mikor érdemes átépíteni az M0-s autóút terelését? Pénteken, a legnagyobb csúcsban. Dühös autósok tucatjai ragadtak az M0-son, amely pénteken délután teljesen elesett, szerkesztőségünket is egy kétségbeesett autós hívta fel.

Az Útinform hivatalos közleménye így szól:

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös felé vezető oldalon, Nagytéténynél, a 13-as km-nél jelenleg a terelés átépítését végzik. Az erős forgalom miatt jelenleg több mint 12 km hosszú a torlódás, a sor vége az M1-es autópálya közelében van. A menetidő növekedés több mint másfél óra.

Az ellenkező -M1-es felé vezető oldalon- a Csepeli pihenő közelében, a 18-as km-nél egy sérült kamionból folyik az üzemanyag, ezért a háromból csak egy sávon lehet közlekedni. A torlódás közel 7 km-es, 35-40 perccel hosszabb menetidőre számítsanak.

Azt már korábban bejelentették, hogy az október 27-i, szombati napon burkolatjavítási munkák miatt reggel 7 és este 19 óra között részlegesen lezárják az M0-s autóút halásztelki csomópontját. A pénteki bénulás azonban váratlan volt és az ország nyugati részéből Dél-Pest felé közlekedőket váratlanul érte.

Az általunk elért úton levőknek különösebb ötleteik nem voltak, az M0-ra személyautóval biztosan nem szabad rámenni, de egyfajta folyományként a soroksári, Rákóczi és más nagyobb "hídközeli" utak is nagyon beálltak. Ahogy egyik olvasónk fogalmazott,

a fokozott figyelem nagyon indokolt, nem mindenki tolerálja az órákkal meghosszabbodó hazautat, a türelmetlenek pedig jobbról, balról, leállósávból manővereznek."