Gyurcsányék kivonultak, amikor Budai Gyula újra képviselő lett

2018.10.29. 15:23

Letette képviselői esküjét hétfőn a parlamentben Budai Gyula, aki a parlamentből lelkészi szolgálatához visszatérő Balog Zoltán, volt Emmi-miniszter képviselői helyét foglalhatja el.

Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke az ülésen ismertette, hogy Balog Zoltán október 17-én mondott le a mandátumáról, a Nemzeti Választási Bizottság - a Fidesz kérésének megfelelően - Budai Gyula részére adta ki a mandátumot, október 28-án vált ez jogerőssé.

Budai Gyula így letehette az esküt a parlament előtt. Az eskütételt annyi közjáték zavarta meg, hogy a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői kivonultak az eseményről. Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője ezt azzal indokolta, hogy

Budai számos alkalommal rágalmazta meg a DK-t és annak elnökét, ezeket a pereket el is veszítette.

Budai munkásságát gyanús lakásvásárlás és hazudozások kísérik. Most is azért adta neki Orbán Viktor Balog Zoltán megüresedő mandátumát, hogy ezeket a hazugságokat immár a mentelmi jog sáncai mögül folytathassa."

Mindez persze nem befolyásolja, hogy Budai – aki 2010 és 18 között volt képviselő, közben elszámoltatási biztos és vidékfejlesztési államtitkár – máris elfoglalhatta a helyét a Fidesz-frakcióban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?