Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Kuciak-gyilkosság: egy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvert

2018.10.29. 07:39

A Kuciak-gyilkossák egyik vádlottjának vallomása alapján a Pest megyei Zebegényben élő K. L.-től származik a fegyver, amellyel megölték a szlovák újságírót és barátnőjét - írta a Hvg.hu. A lap birtokába került dokumentumok szerint a vallomáson kívül telekommunikációs adatok is erre utalnak. 

A vallomás szerint K. L. háromezer euróért adhatta el a fegyvert személyesen Sz. Tamásnak, aki a gyanú szerint leadta a lövéseket. A szlovák nyomozók szerint a két férfi telefonon egyeztetett egymással a fegyvervásárlásról. 

A portál szerint egy harmadik magyar férfi, a kecskeméti K. I. R.-nek is köze lehetett a fegyver beszerzéséhez. Erre utal legalábbis, hogy a gyilkosságok elkövetésének időpontjában telefonon beszéltek K. L.-lel. 

A felmerült magyar szálak miatt európai nyomozati határozatot kért a szlovák rendőrség, és bevonta a magyar felet is. Ezek után a Hvg.hu forrásai szerint október 25-én több helyszínen is házkutatások és lefoglalások voltak: K. L. zebegényi házában (amely egyik cégének székhelye, valamint ugyanennek a vállalkozásnak a salgótarjáni telephelyén), K. L. feleségéhez köthető váci ingatlanban, illetve egy VIII. kerületi lakásban. 

A portál szerint mindkét magyar férfit kihallgatták, de mivel még nem gyanúsították meg őket, így szabadon távozhattak. A lap arról is ír, hogy a házkutatások során nem találtak fegyvereket, de lefoglaltak számítógépeket, mobiltelefonokat és egyéb adathordozókat. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!