Jenő
-3 °C
6 °C

Kuciak-gyilkosság: egy zebegényi magyar férfitól vehették a gyilkos fegyvert

2018.10.29. 07:39

A Kuciak-gyilkossák egyik vádlottjának vallomása alapján a Pest megyei Zebegényben élő K. L.-től származik a fegyver, amellyel megölték a szlovák újságírót és barátnőjét - írta a Hvg.hu. A lap birtokába került dokumentumok szerint a vallomáson kívül telekommunikációs adatok is erre utalnak. 

A vallomás szerint K. L. háromezer euróért adhatta el a fegyvert személyesen Sz. Tamásnak, aki a gyanú szerint leadta a lövéseket. A szlovák nyomozók szerint a két férfi telefonon egyeztetett egymással a fegyvervásárlásról. 

A portál szerint egy harmadik magyar férfi, a kecskeméti K. I. R.-nek is köze lehetett a fegyver beszerzéséhez. Erre utal legalábbis, hogy a gyilkosságok elkövetésének időpontjában telefonon beszéltek K. L.-lel. 

A felmerült magyar szálak miatt európai nyomozati határozatot kért a szlovák rendőrség, és bevonta a magyar felet is. Ezek után a Hvg.hu forrásai szerint október 25-én több helyszínen is házkutatások és lefoglalások voltak: K. L. zebegényi házában (amely egyik cégének székhelye, valamint ugyanennek a vállalkozásnak a salgótarjáni telephelyén), K. L. feleségéhez köthető váci ingatlanban, illetve egy VIII. kerületi lakásban. 

A portál szerint mindkét magyar férfit kihallgatták, de mivel még nem gyanúsították meg őket, így szabadon távozhattak. A lap arról is ír, hogy a házkutatások során nem találtak fegyvereket, de lefoglaltak számítógépeket, mobiltelefonokat és egyéb adathordozókat. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?