Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Letartóztatták a sülysápi nőt, aki megfojtotta négy hónapos csecsemőjét

2018.10.29. 14:01

Ahogy arról hétvégén beszámoltunk, holtan találtak egy négy hónapos gyermeket Sülysápon, egy családi házban péntek este. A nagykátai rendőrök egy bejelentés után mentek ki egy sülysápi családi házhoz, ahol megtalálták a csecsemőt. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a gyermek 35 éves édesanyja ellen, a nyomozók a nőt őrizetbe vették.

A Pest Megyei Főügyészség hétfői közleményéből kiderült,  indítványozták az asszony letartóztatását. A gyanú szerint a nő megfojtotta négy hónapos csecsemőjét Sülysápon.

A sülysápi nő október 26-án, a déli órákban egyedül tartózkodott otthon a négy hónapos gyermekével. Az anya a fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a gyermek meghalt. A nő a délutáni órákban Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

A nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben, írja az ügyészség. A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte.

Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, ezért tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne. A nyomozás jelenlegi szakaszában a nő hatóságok előtti megjelenése csak a letartóztatásával biztosítható. A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a nő letartóztatásának elrendelésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?