Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

M0-s munkálatok: dugók várhatók, egész héten érdemes hívni az Útinformot

2018.10.29. 15:37
A szakemberek bíznak abban, hogy nem ismétlődik meg az az óriási dugó, amikor október 26-án egy pénteki terelés-építés miatt az egész város lebénult. A következő napokban éjszaka folynak majd a munkálatok

Október 29-31. között, vagyis hétfőtől-szerdáig, este 19 óra és hajnali 5 óra között korlátozással járó munkákat végeznek majd a szakemberek az M0-son. A négynapos hosszú hétvégére ugyanakkor előre beütemezett munkák nem várhatóak.

A munkálatok során az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, a 13-as kilométernél, Nagytétény térségében átépítik a terelést a szakemberek. Ez azt jelenti, hogy a forgalom az M1-es autópálya felé vezető oldalról átterelve haladhat a Duna vonalától egészen az M6-os autópályáig.

  • Ez egyben a 6-os főúti felhajtó lezárását is jelenti, azaz Budapest és Érd felől nem lehet majd felhajtani az M0-s autóútra az M1-es autópálya, Győr irányába, a lehajtási lehetőség ugyanakkor továbbra is megmarad!
  • A 6-os főúton Budapest és Érd felől érkezők az M6-os autópályán keresztül tudnak felhajtani az M0-s autóútra.
  • Emiatt az M6-os autópálya Érd észak csomópont és az M0-s autóút közötti szakasza mindkét irányba ingyenes lesz személyautók és nehézgépjárművek számára is.

A korlátozásokhoz kapcsolódóan a 6-os főút érintett szakaszán található jelzőlámpákat is átprogramozzák. A felhajtó lezárása és a terelés várhatóan júniusig marad érvényben.

Tekintettel arra, hogy a korlátozással járó munkák idején még éjszaka is hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál.