Jolán
2 °C
4 °C

Klórgázmérgezés volt a Semmelweis Egyetem újszülött intenzív osztályán

2018.10.30. 14:27 Módosítva: 2018-10-30 15:37:37

Klórgázmérgezés történt szombatról vasárnapra a Semmelweis Egyetem Üllői úti újszülött intenzív osztályán, írja a Magyar Hang rendőrségi forrásra hivatkozva.

A forrás szerint az osztályon koraszülöttek, a hozzátartozóik és dolgozók közül is többen közvetlen veszélyben voltak. Azonban a sérültek számáról nem tudnak biztosat.

A klórgáz erős légúti és nyálkahártya irritációt, nagy dózis esetén pedig égési sérüléseket tud okozni a légutakban és a testfelszínen egyaránt. A rendőrséget információik szerint a klinika vezetése értesítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedd este közölte, hogy nyomozást indítottak az eset miatt. 

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: az ügyben a BRFK életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást; gyanúsítotti kihallgatás nem történt. További tájékoztatást a folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel nem adnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?