Még mindig úton vannak a Milánóban ragadt magyarok

2018-10-24T142550Z 191256889 RC12E59BC4B0 RTRMADP 3 RYANAIR-UNIO
2018.10.30. 15:49

Tovább folyik a Ryanair által Milánóban hagyott magyar utasok kálváriája – írja a Hvg.hu.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, egy – egyébként megnyert – táncvilágbajnokságra érkeztek Milánóba a magyar gyerekek és szüleik, de a hazaút már nem sikerült ilyen jól, először csúszott az indulás, majd végleg törölték a járatukat. A csapat egy része egy mentesítő járattal később haza tudott jönni, de 12 fő a Bergamo reptéren ragadt.

Bár a Ryanair felajánlott egy buszos lehetőséget, amire jegyeket is vettek, a járat végül nem érkezett meg, és csak otthonról értesültek arról, hogy két és fél órát késik. Közben viszont a magyar konzulátus az ítéletidő miatt le is beszélte őket arról, hogy felszálljanak rá. A hétfő éjszakát végül saját költségükön töltötték egy négycsillagos hotelban – ez 220 ezer forintos pluszkiadást jelentett –, és a terv szerint ma este vonattal utaznak Bécsbe, ahonnan családi segítséggel fognak autóval hazajönni – írja a Hvg.hu.

A pórul járt utasok nem értik, a konzulátus miért nem segített nekik a szervezkedésben hétfő este, bár mint a lapnak elmondták, legalább már kedden, Milánóba visszaérkezve kaptak segítséget a bécsi vonatjegy beszerzésében. Kérdés, hogy utólag a költségekből mennyit fog megtéríteni neki a légitársaság – írj a alap.

Közben egy kollégánk is egészen hasonló helyzetben találta magát, ő is Milánóban ragadt hétfő este, de őt a Wizz Air hagyta ott. Az ő kálváriájáról itt olvashatnak részletesen.

(Borítókép: Wolfgang Rattay / Reuters)