Jolán
2 °C
4 °C

Még mindig úton vannak a Milánóban ragadt magyarok

2018-10-24T142550Z 191256889 RC12E59BC4B0 RTRMADP 3 RYANAIR-UNIO
2018.10.30. 15:49

Tovább folyik a Ryanair által Milánóban hagyott magyar utasok kálváriája – írja a Hvg.hu.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, egy – egyébként megnyert – táncvilágbajnokságra érkeztek Milánóba a magyar gyerekek és szüleik, de a hazaút már nem sikerült ilyen jól, először csúszott az indulás, majd végleg törölték a járatukat. A csapat egy része egy mentesítő járattal később haza tudott jönni, de 12 fő a Bergamo reptéren ragadt.

Bár a Ryanair felajánlott egy buszos lehetőséget, amire jegyeket is vettek, a járat végül nem érkezett meg, és csak otthonról értesültek arról, hogy két és fél órát késik. Közben viszont a magyar konzulátus az ítéletidő miatt le is beszélte őket arról, hogy felszálljanak rá. A hétfő éjszakát végül saját költségükön töltötték egy négycsillagos hotelban – ez 220 ezer forintos pluszkiadást jelentett –, és a terv szerint ma este vonattal utaznak Bécsbe, ahonnan családi segítséggel fognak autóval hazajönni – írja a Hvg.hu.

A pórul járt utasok nem értik, a konzulátus miért nem segített nekik a szervezkedésben hétfő este, bár mint a lapnak elmondták, legalább már kedden, Milánóba visszaérkezve kaptak segítséget a bécsi vonatjegy beszerzésében. Kérdés, hogy utólag a költségekből mennyit fog megtéríteni neki a légitársaság – írj a alap.

Közben egy kollégánk is egészen hasonló helyzetben találta magát, ő is Milánóban ragadt hétfő este, de őt a Wizz Air hagyta ott. Az ő kálváriájáról itt olvashatnak részletesen.

(Borítókép: Wolfgang Rattay / Reuters)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?