Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Szél Bernadett megkereste azokat az oktatási szakembereket, akik a CEU ügyét vizsgálják

2018.10.30. 13:32 Módosítva: 2018-10-30 13:40:11

Sem az Emberi Erőforrások Minisztériumában, sem a Külgazdasági és Külügyminisztériumban nem vizsgálják oktatási szakemberek a CEU-t, egész pontosan azt, hogy az egyetem végez-e oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban is - állítja Szél Bernadett.

A független képviselő első körben levélben érdeklődött az Emminél majd a külügynél, hogy a kormány miért nem írják alá az egyetem hosszútávú megállapodását biztosító megállapodást New York állammal. Szél szerint Magyar Levente államtitkár azt írta neki, hogy a kérdést oktatási szakemberek vizsgálják.

A képviselő ezek után elment az Emmibe, hogy megtudja, kik is ezek az oktatási szakemberek, de azt közölték vele, hogy a tárcánál nem folytatnak ilyen vizsgálatot - ahogy arról mi is beszámoltunk. Kedden a külügyben járt, ahol egy CEU-n végzett, amerikai diplomával rendelkező államtitkár fogadta, és a képviselő szerint itt is az derült ki, hogy nem vizsgálódnak oktatási szakemberek. Cserébe azt mondták neki, hogy "egy egész kormányzati döntés tárgya lesz, mi lesz CEU-val". A független képviselő szerint Magyar Levente "kamuzott", méghozzá azért, hogy legyen mivel indokolni, miért nem írja alá a kormány a megállapodást. 

Szél szerint egyébként az egész ügymenet alaptörvény-ellenes, hiszen nem kormányzati és politikai döntés, hogy egy egyetem működhet-e Magyarországon, hanem oktatási. De mint ahogy most ismét kiderült, ez már pedig politikai kérdés. 

Ha minden úgy történt, ahogy Szél mondja, akkor nem ez lenne az első eset a CEU-val kapcsolatban, hogy a kormányzat bizonyos szereplői nem mondanak igazat

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?