Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Megtévesztő pecséteket használtak a Debreceni Egyetem igazságügyi orvosszakértői

2018.10.31. 07:25 Módosítva: 2018.10.31. 07:28

Megtévesztő pecséteket használtak a Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének munkatársai, hogy közalkalmazotti bérük mellett vállalkozóként is leszámlázzák maguknak a munkahelyükön, munkaidőben elvégzett hatósági kirendeléseket, írja a 24.hu.

A lap már korábban írt arról, hogy éveken át dupla fizetést biztosítottak maguknak a Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének munkatársai. A szakértői vizsgálatok elkészítése után a rendőrséggel és a bírósággal a saját számlájukra utaltatták a pénzt, ezzel lényegében ugyanazért a munkáért két fizetést kasszíroztak. 

Az úgynevezett hatósági kirendeléses tevékenységek után a teljes összegnek az egyetem kasszájába kellett volna befolynia. A pénznek azonban csak a kisebbik részét kapta meg az intézmény a laborok, vizsgálók, eszközök használatáért járó költségátalány címén.  A magánszámlákra térített pénz nagysága a több százmillió forintos nagyságrendet is elérheti. 

Debreceni Egyetem ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézet
Debreceni Egyetem ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézet
Fotó: Google Street View

A 24.hu azt írja: az intézet munkatársainak nagy része hamis vállalkozói pecsétet használt az eljárásokban, amelyekkel összemosták saját cégüket az egyetemmel. Bár a vállalkozások hivatalos pecsétjén a szabályozás szerint kizárólag a cég székhelyét vagy telephelyét lehetne feltüntetni, hat-hét debreceni szakértő pecsétjén a 4002 Debrecen Postafiók 400. cím szerepelt, ami a Debreceni Egyetem címe. A kis módosítás miatt úgy tűnhetett, hogy a szakértők az egyetemi intézet számára küldött hatósági kirendeléseket jogszerűen teljesítik a munkahelyükön, írja a lap.