Szilvia
5 °C
16 °C

Megtévesztő pecséteket használtak a Debreceni Egyetem igazságügyi orvosszakértői

2018.10.31. 07:25 Módosítva: 2018-10-31 07:28:07

Megtévesztő pecséteket használtak a Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének munkatársai, hogy közalkalmazotti bérük mellett vállalkozóként is leszámlázzák maguknak a munkahelyükön, munkaidőben elvégzett hatósági kirendeléseket, írja a 24.hu.

A lap már korábban írt arról, hogy éveken át dupla fizetést biztosítottak maguknak a Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének munkatársai. A szakértői vizsgálatok elkészítése után a rendőrséggel és a bírósággal a saját számlájukra utaltatták a pénzt, ezzel lényegében ugyanazért a munkáért két fizetést kasszíroztak. 

Az úgynevezett hatósági kirendeléses tevékenységek után a teljes összegnek az egyetem kasszájába kellett volna befolynia. A pénznek azonban csak a kisebbik részét kapta meg az intézmény a laborok, vizsgálók, eszközök használatáért járó költségátalány címén.  A magánszámlákra térített pénz nagysága a több százmillió forintos nagyságrendet is elérheti. 

Debreceni Egyetem ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézet
Debreceni Egyetem ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézet
Fotó: Google Street View

A 24.hu azt írja: az intézet munkatársainak nagy része hamis vállalkozói pecsétet használt az eljárásokban, amelyekkel összemosták saját cégüket az egyetemmel. Bár a vállalkozások hivatalos pecsétjén a szabályozás szerint kizárólag a cég székhelyét vagy telephelyét lehetne feltüntetni, hat-hét debreceni szakértő pecsétjén a 4002 Debrecen Postafiók 400. cím szerepelt, ami a Debreceni Egyetem címe. A kis módosítás miatt úgy tűnhetett, hogy a szakértők az egyetemi intézet számára küldött hatósági kirendeléseket jogszerűen teljesítik a munkahelyükön, írja a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?