Szilvia
5 °C
16 °C

Kifogták az idei legnagyobb pontyot a Balatonból

2018.10.31. 14:21

Szerda délelőtt egy 30,10 kg-os pikkelyes pontyot sikerült bölcsőbe fektetnie egy horgásznak - számolt be a hírről a Balatoni Hal Facebook

Igaz, a posztban azt írják, ezzel rekord dőlt meg, de ezt a kommentekben többen cáfolják, hiszen két éve már kifogtak egy 31,3 kilós pontyot is a Balatonból.  De abban egyetértenek, hogy idén ez a legnagyobb pontyfogás. 

Hoffer Dávid kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára horgászni. Dávid a tábortól 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24 milliméteres bojlival csalizta fel, amit az említett területre be is húzott még az érkezés napján - írják a beszámolóban.

A reggeli órákban ejtős kapásra lett figyelmes. Gyorsan csónakba pattant, és már hasított is a hal felé, hogy megkezdje a fárasztást. A küzdelem több mint 40 percig tartott, a kapitális példány nem akarta magát könnyen megadni. Összesen háromszor sikerült felimádkozni a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?