Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Több mint két kiló kokainnal buktak le dílerek Budapesten

2018.10.31. 06:11 Módosítva: 2018-10-31 06:30:44

Egy bolgár, egy szerb és egy magyar férfit fogtak el a rendőrök Budapesten, akiknél 51 millió forint értékű kokaint találtak, írja a Police.hu. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A 63 éves bolgár Sz. I. Ivanov hétfőn délben egy fővárosi kávézóban találkozott az 53 éves szerb H. Ahmettel és a 63 éves Cs. Lászlóval. Rövid megbeszélés után távoztak, majd 4 óra múlva visszatértek ugyanoda.

A kávézóba Cs. László egy pénzzel teli papírtasakkal érkezett, amelynek tartalmát a két külföldi ellenőrizte. H. Ahmed a tasakot átvette, majd a parkolóban lévő autójában elrejtette.

A kocsiból egy szatyrot vett elő, amiben több mint egy kiló kokain volt, és azt átadta Sz. I. Ivanovnak és Cs. Lászlónak. A rendőrök ekkor lepték meg őket.

A szatyorban lévő 1054 gramm kokain mellett a bolgár férfi kabátja alól további 232 gramm kokain került elő. H. Ahmet ezután a nyomozóknak megmutatta az autójában lévő, speciálisan nyíló rejtekhelyet, amelyből további 1054 gramm kokain, valamint a korábban átadott 39 600 euró került elő.

Az akció során lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 51,5 millió forint. A rendőrök az elfogott férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?