Szilvia
5 °C
16 °C

Roma szervezetek is csatlakoztak a hajléktalanság büntethetősége ellen

2018.10.31. 19:34 Módosítva: 2018-10-31 19:43:16

Tizenkét roma szervezet is csatlakozott a hajléktalanságot kriminalizáló jogszabály elleni tiltakozókhoz. "Nem azért szólalunk meg, hogy a hajléktalan hajléktalan maradhasson, hanem azért hogy a végletes szegénységben lévő hajléktalanokat ne büntessék meg csupán hajléktalanságuk miatt."

"Meggyőződésünk szerint a hajléktalanság problémáját a lakásvesztés megelőzésével, a szegényeket is elérő bérlakás.politikával, a férőhelyek növelésével, és a hajléktalanellátás erőforrásainak növelésével lehet érdemben kezelni" - írják.

A tiltakozó szervezetek: Idetartozunk egyesület, a Pest megyei roma szervezet,  a Roma sajtóközpont, a Dzsaj Bhim közösség, a Hátrányos helyzetű családok országos szövetsége, a Romaversitas, a Nyirbátori közösségi akciócsoport, az Állandó roma értekezlet, a XX ker. roma önkormányzat, a Nógrád megyei cigány képviselők szövetsége, a Kethane egyesület, a Phiren Amenca hálózat.

Korábban az ügyvédek és a pszichológusok is tiltakoztak a hajléktalanokat büntető törvény ellen.

A székesfehérvári és a kaposvári bíróság pedig felfüggesztette az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt indult eljárást, és az Alkotmánybírósághoz fordult.

Az Index cikke is rámutatott, hogy betarthatatlan, abszurd törvényt hoztak a hajléktalanok ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?