Szilvia
5 °C
16 °C

Szemetet vittek a Parlament elé a szocialisták

2018.10.31. 15:14

Az MSZP hétvégén azt ígérte, polgári engedetlenséget szervez a szeméthelyzet miatt. A párt azt ígérte, hogy szerdáig nem talál megoldást a kormány a problémákra, szemetet visz a Kossuth térre.

Eljött a szerda, amikor is a Katasztrófavédelem bejelentette, hogy rendelkezésre áll a megfelelő összeg, és elkezdődhet a szemét elszállítása az érintett 116 településen Pest és Nógrád megyében.

Mindez az MSZP-seket nem tántorította el az akciótól, és délelőtt a szocialista képviselők és aktivisták megjelentek a Parlament előtt.

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke mindezt azzal indokolta, hogy a katasztrófavédelem intézkedése szerinte nem elégséges:

a problémát nem sikerült megoldani, mindez csak részmegoldást jelent. Csupán tűzoltást tudott a kormány kieszközölni.

Őrsi szerint ma Magyarországon az állami szférában már senki nem azt teszi, ami a dolga lenne: "a rendőrök hajléktalan emberek holmiját pakolják, az ügyészség újságírókat vegzál, a kormánytisztviselőkből műtőssegéd lesz, a katasztrófavédelem szemetet szállít".

A szocialista politikus szerint a most erre a célra fordított 26 milliárd forint csak arra elég, hogy a következő két hónapban ne árassza el az utcákat a szemét. Ráadásul Budapesten is problémák vannak a szeletív hulladék elszállításával.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője azt mondta: mindenki láthatja, hogy Budapest koszos, szemetes, és újra elszaporodtak a patkányok. "Míg Orbán fővárosában, Felcsúton elszállítják a szemetet, Budapesten nem."

A szocialisták a sajtótájékoztató után a szemeteszsákokat egy Kossuth tér közelében lévő szemétlerakóhoz vitték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?