Szemetet vittek a Parlament elé a szocialisták

2018.10.31. 15:14

Az MSZP hétvégén azt ígérte, polgári engedetlenséget szervez a szeméthelyzet miatt. A párt azt ígérte, hogy szerdáig nem talál megoldást a kormány a problémákra, szemetet visz a Kossuth térre.

Eljött a szerda, amikor is a Katasztrófavédelem bejelentette, hogy rendelkezésre áll a megfelelő összeg, és elkezdődhet a szemét elszállítása az érintett 116 településen Pest és Nógrád megyében.

Mindez az MSZP-seket nem tántorította el az akciótól, és délelőtt a szocialista képviselők és aktivisták megjelentek a Parlament előtt.

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke mindezt azzal indokolta, hogy a katasztrófavédelem intézkedése szerinte nem elégséges:

a problémát nem sikerült megoldani, mindez csak részmegoldást jelent. Csupán tűzoltást tudott a kormány kieszközölni.

Őrsi szerint ma Magyarországon az állami szférában már senki nem azt teszi, ami a dolga lenne: "a rendőrök hajléktalan emberek holmiját pakolják, az ügyészség újságírókat vegzál, a kormánytisztviselőkből műtőssegéd lesz, a katasztrófavédelem szemetet szállít".

A szocialista politikus szerint a most erre a célra fordított 26 milliárd forint csak arra elég, hogy a következő két hónapban ne árassza el az utcákat a szemét. Ráadásul Budapesten is problémák vannak a szeletív hulladék elszállításával.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője azt mondta: mindenki láthatja, hogy Budapest koszos, szemetes, és újra elszaporodtak a patkányok. "Míg Orbán fővárosában, Felcsúton elszállítják a szemetet, Budapesten nem."

A szocialisták a sajtótájékoztató után a szemeteszsákokat egy Kossuth tér közelében lévő szemétlerakóhoz vitték.