Kisebb esők, reggeli köd, de szokatlan meleg lesz a hosszú hétvégén

D KOM20181006004
2018.11.01. 09:30 Módosítva: 2018.11.01. 09:30

Az előttünk álló hosszú hétvégén pénteken van a legnagyobb esélye csapadéknak, de akkor is jelentős különbségek vannak például a Dunántúl és a Tiszántúl között, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

  • Csütörtökön Nyugat felől fokozatosan megnövekszik, késő délutántól meg is vastagszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől nyugaton, délen néhol eső, zápor már előfordulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Fertő-tó térségében meg is erősödik. Nappal 18-25 fok, késő este 13-19 fok várható. 
  • Pénteken kora hajnalban a délkeleti országrész kivételével elszórtan esőre kell számítani, majd reggelre a Dunántúlon átmenetileg csökken a felhőzet, és akár nagyobb területen is köd képződhet. A köd néhol délig is megmaradhat. Napközben az országban erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, illetve a Dunántúl nyugati részén délután borult idő várható, és ott több helyen valószínű eső, zápor. A déli, majd a keleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, kelet, délkelet felé haladva lesz egyre melegebb. 
  • Szombaton többnyire erősen vagy közepesen felhős idő várható, reggel, délelőtt foltokban ködre kell számítani. Helyenként kisebb eső, szitálás alakulhat ki, napközben egyre csökkenő eséllyel. Az északkeletire, északira forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, keleten lesz napközben a melegebb.

Borítókép: Komka Péter / MTI.