Jenő
-2 °C
6 °C

Életveszélyesen megsérült egy amerikai katona a ferencvárosi pályaudvaron

2018.11.02. 20:01 Módosítva: 2018-11-02 20:02:20

Életveszélyesen megsérült egy amerikai katona, akit pénteken áramütés ért a ferencvárosi pályaudvaron, amikor felmászott egy harci járműveket szállító tehervonatra – tudta meg az ATV Híradó. Az ATV úgy tudja, még órákkal a baleset után is helyszíneltek Ferencváros vasútállomáson. Két amerikai katona volt az állomáson, de csak az egyik sérült meg, amikor felmászott a lánctalpasakat szállító tehervonatra, ami felett magas feszültségű vezetékek futnak.

A MÁV szerint nemcsak a felsővezeték érintése, hanem a megközelítése is életveszélyes, a 25 ezer voltos felsővezeték már két méteres távolságból is halálos áramütést okozhat. Szigorúan tilos rájuk felmászni.

A Honvédelmi Minisztérium az ATV-vel közölte, hogy a külföldi katonák egy nemzetközi gyakorlaton vettek részt Magyarországon, innen telepítették vissza a személyi állományt és a haditechnikai eszközöket. 

„A vasútnál a kritikus munkakörökben nagyon szigorú vizsgáztatás van, amit egy állami auditált szervezet végez el. Adott esetben, akár hatósági vizsgára is kötelezettek emiatt a jelentős életveszély kockázat miatt” – mondta Andó Gergely, közlekedési szakértő az ATV-nek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a férfi testfelületének 40 százalékára kiterjedő súlyos, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, ráadásul combcsont-törésre is gyanakodni kellett. 

A sérült katonát a Honvédkórházba szállították. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?