Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Falécekkel pótolták a sérült díszkőburkolatot Egerben

2018.11.04. 19:51

Falécekkel foltozták meg a sérült díszkő-burkolatot a néhány évvel ezelőtt felújított Dobó téren, Egerben, számolt be róla a vasárnap esti RTL Híradó. A szokatlan megoldásról egy helyi férfi töltött fel fotókat a Facebookra. A kommentelők szerint a téren szinte mindenhol találni törött vagy repedt burkolólapot.

A feltöltött képekből tisztán látszik, hogy rendhagyó megoldással pótolták a sérült burkolatot: deszkákból ácsolt falappal.

A teret négy évvel ezelőtt építették át egy többmilliárdos városrehabilitációs program részeként, a költségek legnagyobb részét pályázati pénzekből fedezték az új Széchenyi-terv forrásaiból. A felújítás viszont kicsit foghíjasra sikerült, a burkolólapok legtöbbje repedt vagy épp nem díszkőből van.

Az RTL Híradó megkereste az Egri Önkormányzatot, hogy miért épp deszkákkal pótolták a sérült burkolatot, és hogy mennyire átmeneti ez a megoldás, de nem érkezett válasz.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az Egri Önkormányzat emailben válaszolt az Indexnek. Ebben azt írják, a faborítás egyáltalán nem végleges megoldás a Dobó téren. A szakszerű csere novemberben lesz, mert nem a nyár-őszi turistaszezonban akarták azt megkezdeni. Erről még hónapokkal ezelőtt, júniusban született döntés.

A tér hossz- és kereszttengelye mentén kábelcsatorna húzódik annak érdekében, hogy a rendezvényekhez szükséges elektromos kábeleket a térburkolat fogadni tudja. A színpadokat így különböző helyeken lehet felállítani anélkül, hogy a kábelek a felszínen futnának. A kábelcsatornák ezáltal persze a tér sérülékeny pontjainak tekinthetők. A képeken bemutatott, repedt és törött travertin lapok is éppen a kábelcsatorna felett helyezkednek el, ezek a különböző Dobó téri rendezvény-előkészületek (pl. teherforgalom) kapcsán esetenként megsérülnek. A fedlapokon látható hézag/nyílás éppen azért létezik, mert ezek az elemek kiemelhetők és visszahelyezhetők a kábelelhelyezések, tisztítások, karbantartások stb. alkalmával. A cserélendő, több felületen megmunkált fedlap-elemek beszerzéséig pótolták azokat ideiglenesen, deszkával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?