Olivér
4 °C
8 °C

Más rokkantkártyájával parkolt a bíró

DSZZS20130108001
2018.11.06. 10:28

Vádat emeltek egy bíró ellen, aki más nevére kiállított, mozgáskorlátozottak számára szóló parkolási engedéllyel parkolta le autóját munkahelye közelében.

A hivatalos verzió szerint a helyszínen bukott le, mert:

„A kerületi rendőrkapitányság helyszínen tartózkodó, civil ruházatban szolgálatot teljesítő rendőrei észlelték a cselekményt, majd a tetten ért bírót intézkedés alá vonták.”

A bíró a parkolási igazolvány jogosulatlan használatát a helyszínen elismerte. A május 15-i eset után augusztus végi kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, a bűncselekményt elismerte – írta az ügyészség. 

A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde javaslatára a büntetőeljárás lefolytatása céljából felfüggesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség a július 1-jétől hatályos büntetőeljárási szabályok alapján a indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Borítókép: Illusztráció Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?