Jenő
-3 °C
6 °C

Ezreknek válhat ingyenessé a kéményseprés

2018.11.06. 16:54

Egy kormánypárti módosító javaslat lehetővé tenné a jövőben, hogy a bajba jutott, devizahitelesek Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt ingatlanjai után,

az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban élők részére is ingyenessé váljon a kéményseprés.

Ezt még az Országgyűlésnek el kell fogadnia, írja a 24.hu. Ezt a javaslatot a Kéményseprők Országos Szakszervezete közleményben üdvözölte.

Egy ilyen humánus döntést, mely akár több ezer családot is érinthet, egész egyszerűen nem lehet nem támogatni.

Az elmúlt két év kritikáit azért még fenntartják a kormány kéményseprést érintő döntéseivel kapcsolatban: amikor az ellenőrzések számát csökkentették radikálisan,  vagy amikor a családi házak esetében törölték el a kötelezettséget.

Meglátásunk és tapasztalataink alapján úgy véljük, hogy egy ilyen mértékű, saját felelősség körébe utalt preventív feladatra nem lett kellőképpen felkészítve a magyar társadalom, sok esetben,a megfelelő információk hiányában a mai napi nem tudják, hogy hová és kihez forduljanak ha mégis úgy döntenek, hogy ellenőriztetni szeretnék a kéményeiket. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?