Szilvia
5 °C
16 °C

Nagyszabású védelmi gyakorlatot tartanak Kőbányán

2018.11.06. 13:57

Nagyszabású védelmi gyakorlatot tartanak szerdán és csütörtökön Kőbányán, különféle látvány- és hanghatásokkal, írja az MTI a fővárosi kormányhivatalra hivatkozva.

A gyakorlat szerint előbb  egy robbanás történik a Kőbányai Szabadidő és Ifjúsági Központban, ezért pedig tömeges mentésre és sérültellátásra lesz szükség. Közben pedig a kőbányai pincerendszerben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egysége egy dinamikus fegyveres beavatkozást, a honvédségi tűzszerészek pedig robbanóeszközök felderítését és hatástalanítását gyakorolják.

A közlemény szerint többek között a Magyar Honvédség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egységének kijelölt erői, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Budapest Mentőszervezet egységei, valamint Kőbánya Önkormányzata és Budapest Főváros Kormányhivatala Védelmi Titkársága, továbbá hazai és nemzetközi együttműködő partnereik  vesznek részt a "Réteges Védelem 2018" elnevezésű honvédelmi gyakorlatban, amit két hónapig készítettek elő.

A gyakorlat ideje alatt a X. kerületi Előd utca és Halom utca környékén időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani és parkolási tilalmat rendelhetnek el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?