Nagyszabású védelmi gyakorlatot tartanak Kőbányán

2018.11.06. 13:57

Nagyszabású védelmi gyakorlatot tartanak szerdán és csütörtökön Kőbányán, különféle látvány- és hanghatásokkal, írja az MTI a fővárosi kormányhivatalra hivatkozva.

A gyakorlat szerint előbb  egy robbanás történik a Kőbányai Szabadidő és Ifjúsági Központban, ezért pedig tömeges mentésre és sérültellátásra lesz szükség. Közben pedig a kőbányai pincerendszerben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egysége egy dinamikus fegyveres beavatkozást, a honvédségi tűzszerészek pedig robbanóeszközök felderítését és hatástalanítását gyakorolják.

A közlemény szerint többek között a Magyar Honvédség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egységének kijelölt erői, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Budapest Mentőszervezet egységei, valamint Kőbánya Önkormányzata és Budapest Főváros Kormányhivatala Védelmi Titkársága, továbbá hazai és nemzetközi együttműködő partnereik  vesznek részt a "Réteges Védelem 2018" elnevezésű honvédelmi gyakorlatban, amit két hónapig készítettek elő.

A gyakorlat ideje alatt a X. kerületi Előd utca és Halom utca környékén időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani és parkolási tilalmat rendelhetnek el.