Jenő
-3 °C
6 °C

Orbánról és Felcsútról kérdezte a Magyar Hang, a szegedi püspök letiltotta az interjút

2018.11.06. 13:29 Módosítva: 2018-11-06 14:12:58

Interjút adott a Magyar Hangnak Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke, majd amikor később visszaküldték neki átolvasásra a megszerkesztett anyagot, letiltotta annak közlését.

A püspök többek között olyan kérdéseket kapott, hogy 

szóvá teszi-e Orbán Viktornak, ha a kormány politikája nem felel meg a keresztény értékrendnek; hogy mi szüksége van a jelenleg az NB III.-ban remeklő Szeged 2011-nek nyolcezres stadionra, és hogy van-e állandó belépője a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyába a NEr-lovagok mellé.

De kérdezték a Mol-elnökhöz, Hernádi Zsolthoz fűződő barátságáról és a Márki-Zay Péter ellen nyíltan kiálló hódmezővásárhelyi esperesről is.

Kiss-Rigó László sajtófőnöke a következőképpen indokolta az interjú letiltását:

A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá.

Ezenfelül nyomatékosítják: a püspök nem akarja, hogy a cikk megjelenjen, de nem zárkózik el attól, hogy későbbiekben visszatérjenek a kérdésekre. Arra nem válaszoltak, hogy vajon mikor lesznek aktuálisak ezek a kérdések.

Cikkünket az Index Facebook-oldalán is kommentelheti:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?