Migration Aid: Hülyeség ellen nincs orvosság

2018.11.06. 19:39

Miután Németh Szilárd, a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetője ma az ügyészséghez fordult a Migration Aid nevű, alapítványi formában működő civil szervezet párttá alakulása miatt, a menekülteket segítő szervezet is idejét látta, hogy reagáljon. A Facebook-ra feltett közleményük szerint

  • már többször elmondták, hogy az alapítvány nem alakul párttá, azt a törvények nem is teszik lehetővé;
  • magyar állampolgárok – részben a MA önkéntesei – Éjjeli Őrség néven valóban pártot alapítanak;
  • nem igaz, hogy a Migration Aid nem akar adót fizetni: egyeztet a NAV-val, amiről egy dokumentumot is mellékeltek;
  • a NAV mellékelt levele szerint az adóhatóság nem tudott válaszolni szervezetnek a különadóról feltett kérdésekre, ezért október 30-án a támogatói eljárást 30 nappal meghosszabbították;
  • Németh Szilárd és a Fidesz inkább betartható törvényeket hozzanak, ne a népet hülyítsék (ezzel a bevándorlási különadóval kapcsolatos értelmezési nehézségekre utaltak).

Ennyivel nem érték be, mert kicsit öv alatti módon egyrészt odaszúrtak Németh Szilárdnak a legendás angol kiejtése miatt, továbbá bejelentették, hogy az Éjjeli Őrség "hülyeség elleni kabinetet" alakít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?