16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A Momentum leigazolta Szél Bernadettet a tüntetésére

2018.11.07. 17:03

A legutóbbi CEU-s tüntetésén jelentette be a Momentum elnöke, Fekete-Győr András, hogy november 16-án újra demonstrál a párt a CEU elköltözése miatt, amelyet a kormány felelősségének tulajdonítanak.

Ezen a jövő pénteki Momentum-tüntetésen felszólal Szél Bernadett parlamenti képviselő, aki pár héttel ezelőtt távozott az LMP éléről.

Hajnal Miklós elnökségi tag ezt megerősítette az Indexnek: "Szél Bernadett független képviselőként több fontos ügyet is felkarolt a közelmúltban. A CEU mellett a Momentumhoz hasonlóan aktívan állt ki, ezért kértük fel a jövő heti tüntetésünkre."

Szél feltűnése a tüntetésen annyiban valóban nem meglepő, hogy a képviselő már jó ideje foglalkozik a CEU ügyével, legutóbb két minisztériumban is járt, hogy a CEU-val foglalkozó kormányzati szakértőket megtalálja. Ugyanakkor Szél - bár konkrét szakpolitikai ügyben - de mégis csak egy párt rendezvényén vállal szónoki szerepet.

Hajnal erről azt mondta, hogy

egyelőre csak a tüntetésről egyeztettünk, ezen túl nem történt közeledés: nem az számít, ki hova lép be, hanem hogy közösen eredményeket érjünk el és reményt adjunk az embereknek. Örülünk, hogy nem csak nekünk fontos a CEU sorsa, hanem mindenkinek, akinek számít a tanszabadság.

Az LMP ifjúsági szervezete éppen ma, szerda este tart tüntetést CEU-ügyben. Ezen értelemszerűen nem lesz ott Szél Bernadett.   • Hírek
  • Hírek