Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A Momentum leigazolta Szél Bernadettet a tüntetésére

2018.11.07. 17:03

A legutóbbi CEU-s tüntetésén jelentette be a Momentum elnöke, Fekete-Győr András, hogy november 16-án újra demonstrál a párt a CEU elköltözése miatt, amelyet a kormány felelősségének tulajdonítanak.

Ezen a jövő pénteki Momentum-tüntetésen felszólal Szél Bernadett parlamenti képviselő, aki pár héttel ezelőtt távozott az LMP éléről.

Hajnal Miklós elnökségi tag ezt megerősítette az Indexnek: "Szél Bernadett független képviselőként több fontos ügyet is felkarolt a közelmúltban. A CEU mellett a Momentumhoz hasonlóan aktívan állt ki, ezért kértük fel a jövő heti tüntetésünkre."

Szél feltűnése a tüntetésen annyiban valóban nem meglepő, hogy a képviselő már jó ideje foglalkozik a CEU ügyével, legutóbb két minisztériumban is járt, hogy a CEU-val foglalkozó kormányzati szakértőket megtalálja. Ugyanakkor Szél - bár konkrét szakpolitikai ügyben - de mégis csak egy párt rendezvényén vállal szónoki szerepet.

Hajnal erről azt mondta, hogy

egyelőre csak a tüntetésről egyeztettünk, ezen túl nem történt közeledés: nem az számít, ki hova lép be, hanem hogy közösen eredményeket érjünk el és reményt adjunk az embereknek. Örülünk, hogy nem csak nekünk fontos a CEU sorsa, hanem mindenkinek, akinek számít a tanszabadság.

Az LMP ifjúsági szervezete éppen ma, szerda este tart tüntetést CEU-ügyben. Ezen értelemszerűen nem lesz ott Szél Bernadett. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?