Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Lengyel diplomatának adta ki magát a részeg ukrán cigicsempész az M3-ason

2018.11.07. 15:27

Egy 54 éves ukrán férfi ittasan 17 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított autójával hétfőn az M3-as autópályán, majd az őt megállító rendőrök előtt diplomatának adta ki magát - közölte a rendőrség.

Azért állították meg az autópályán, mert bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban. Az igazoltatás során azt mondta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, ami hamisnak bizonyult.

Felmerült a gyanú, hogy a férfi ittasan vezetett, ezért mintavételre állították elő. Az autó átvizsgálása során az utas- és csomagtérben közel 17 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a rendőrök, és előkerült több hamisított okirat és forgalmi engedély is.

Az ukrán sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás. A férfit és a csempészárut költségvetési csalás gyanúja miatt átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?