Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Doppingolt lóval nyerték a Nemzeti Vágtát

D  AS20180916011
2018.11.07. 22:03

Doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs István címét a budapesti Nemzeti Vágta szervezői, írja a Maszol.ro. A fiatal lovas két évig nem versenyezhet, és ugyanez vár a lóra, a csapatvezetőre és a tulajdonosra is.

A 13 éves Kolumbán Örs István Fatima nevű lovával szeptemberben Sepsiszentgyörgy színeiben versenyzett, és a lap szerint „hatalmas hajrában megnyerte a budapesti Hősök terén szervezett Kishuszár Vágtát". A doppingeredményt kedden közölték a szervezők.

„»A Szervezőbizottság eltiltotta a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől«” – áll a Nemzeti Vágta közleményében. Hozzáteszik: a doppingvétség miatt eltiltják Sepsiszentgyörgyöt a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől. Mivel visszavonták a címet Sepsiszentgyörgy lovasától, ennek következményeként változott az idei Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta döntőjének eredménye is, amely szerint a lovas versenyt a Zirc település színeiben versenyző Rigó Loretta, Virág nevű lovával nyerte" – írja a lap.

(Borítókép: A sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs István a Nemzeti Vágta kishuszár vágta versenyszámának győztese a díjátadón a Hősök terén 2018. szeptember 16-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?