Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Hamis gyomorkeserűktől kerültek életveszélybe tiszadobi férfiak

2018.11.07. 11:55

Metil-alkohol tartalmú italtól kerültek életveszélybe a tiszadobi férfiak november 3-án - közölte a rendőrség

A mentők metil-alkohol mérgezés gyanújával vitték kórházba a három férfit, akik az elfogyasztott mérgező italokat Tégláson vették egy autós árustól. 

dutyfree
Fotó: Police.hu

A mérgező italokat eredeti, kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött gyomorkeserűs (Unicum, Jägermeister) üvegekbe töltötték, amikből hiányzik a visszatöltést gátló eszköz, és házilag színre fújt kupakokkal zárták le, amikre a „Duty Free Shop” feliratú címkéket ragasztották, és zárjegy sem található az üvegeken.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag megbízható forrásból beszerzett alkoholtartalmú italokat vásároljanak, és ne fogyasszanak zárjegy nélküli üvegekből származó italt, különösen akkor, ha az előbbi leírás ráillik. 

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 15000/283/2018. bűnügyi számon életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Nyíregyháza, Bujtos út 2. szám), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón.