Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az ügyészség szerint nem követett el bűncselekményt a szopófantom

2018.11.07. 18:07 Módosítva: 2018-11-07 18:08:54

Nem követett el  bűncselekményt az a férfi, aki augusztusban odament egy alvó hajléktalanhoz, és annak nemi szervét a szájába vette. A 24.hu-nak az ügyben nemi erőszak miatt feljelentést tett Utcajogász nyilatkozott, ezután a lap megkérdezte a Fővárosi Főügyészséget, amely azt írta nekik:

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség elutasította a feljelentést, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható volt, hogy a szexuális cselekmény a másik fél egyértelmű és világos beleegyezésén alapult, ezáltal a cselekmény nem bűncselekmény. Ezután fellebbeztek a főügyészségen, de az elutasította a feljelentést.

Az eset óriási felháborodást keltett, mivel védekezésre képtelen személy ellen követték el, és a jelenetet egy X. kerületi térfigyelő kamera is rögzítette.

Az Utcajogász azt is elmondta, hogy az erőszakot elkövető férfi ellen közerkölcs megsértése miatt indult eljárás, és hogy a térfigyelő kamera felvételének kiszivárgását is vizsgálja a rendőrség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?