Visszafordult Budapestre a Wizz Air keddi, milánói járata

2018.11.07. 09:15

Olvasónk számolt be arról, hogy kedd este a Milánóba tartó Wizz Air gép valamiért visszafordult menet közben, ez a Flightradaron így nézett ki:

Az Airportal.hu azt írja erről, hogy a W6 2335-ös járat 20:10-kor szállt fel Budapestről, majd fél órával később, 32 ezer lábas utazómagasságon, a magyar-szlovén határ felett visszafordult. 

A HungaroControl azt közölte velük, hogy műszaki okok miatt fordult vissza Budapestre, de nem kért további segítséget. A gép nem sokkal 21 óra előtt rendben leszállt Ferihegyen a 13R jelű pályán. A járatot a HA-LPL lajstromú, 11 éves Airbus A320-as teljesítette.

Egy Wizz Air-fórumban azt írta az egyik, a milánói gépre váró magyar utas, hogy miután látta Flightradaron, hogy visszafordult a gép, neki azt mondták, hogy 22:00-kor el fog indulni a járat Budapestről, és 22:10-kor el is indult, 23:40-re ért Malpensara. "A gépen mondták, hogy műszaki hiba miatt fordult vissza a gép a Szlovén határ környékéről, gépet cseréltek és jöttek ki. Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan megoldják" - írta.