Jenő
-3 °C
6 °C

Hiába az enyhe idő, szombattól téli üzemmódra vált a közútkezelő

2018.11.08. 17:18

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül szombattól az ország teljes területén téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., tájékoztatott a cég. A 19 megyei igazgatóságon, 93 mérnökségen és a központi irányításban is 24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban csaknem 4100-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.

Télen a társaság elsődleges feladata a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés. A közútkezelő a 2018-2019-es téli szezonban az országos közúthálózaton

  • 814 sószóróval és hóekével felszerelt nehézgépjárművel,
  • 143 rakodógéppel
  • és 122 hómaró eszközzel végzi majd szolgálatát.

Ezek mellett idén is nagy hangsúlyt fordítanak a megelőző védekezésre. Azon az 520 kilométernyi útszakaszon, ahol nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége hófogórácsokat és hálókat helyeznek majd ki. Elsősorban a forgalmas autópályákon, autóutakon és főutakon preventív jellegű sózást is végeznek majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országszerte csaknem 32 ezer kilométernyi útszakaszon felel a téli hóeltakarításért és síkosságmentesítésért, írja az MTI. Először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik majd meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, alacsony forgalmú bekötőutak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?