Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Levelet írt a gimnáziumnak a veronai busztragédia sofőrje

2018.11.08. 06:05 Módosítva: 2018-11-08 08:00:13

Több mint másfél évvel a baleset után írt részvétnyilvánító levelet a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak a veronai busztragédia sofőrje, írja a Bors. A magyar diákokat szállító busz 2017. január 21-én éjszaka hajtott neki egy oszlopnak a Veronához közeli autópályán. A busz szétroncsolódott és kigyulladt. A tragédiában 17-en haltak meg.  

V. János,  a busz sofőrje szintén súlyosan megsérült a balesetben. A sofőr az iskola igazgatójának címzett levélben azt írja: csak hónapokkal a baleset után tudta meg, hogy mi történt.  A sofőr a rövid levélben fejezte ki részvétét az  elhunyt diákok és tanárok hozzátartozóinak. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek.

Az áldozatok szüleinek ez a gesztus kevés. Továbbra is azt szeretnék, ha a sofőr eléjük állna és elmondaná, mi történt a baleset idején. A szülők szeretnének hiteles információt kapni gyerekeik halálának pontos körülményeiről, ami segítené számukra a tragédia feldolgozását. Ez máig nem történt meg.

Október 31-én kezdődött el az ügy bírósági tárgyalása Veronában. Az ügy egyetlen magyar vádlottja a sofőr V. János. Mellette öt olasz vádlott van, akik az A4-es autópályáért felelősek.

A magyar sofőr nem volt ott a tárgyaláson. Kirendelt védője azt mondta: ő is csak két nappal korábban kapta meg az ügyet, így nem tudott felkészülni. A tárgyalást elnapolták.  

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Levelet írt a gimnáziumnak a veronai busztragédia sofőrje

A súlyosan sérült sofőr csak hónapokkal a tragédia után tudta meg, hogy mi történt.

208 · Nov 08, 2018 06:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?