Levelet írt a gimnáziumnak a veronai busztragédia sofőrje

2018.11.08. 06:05 Módosítva: 2018.11.08. 08:00

Több mint másfél évvel a baleset után írt részvétnyilvánító levelet a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak a veronai busztragédia sofőrje, írja a Bors. A magyar diákokat szállító busz 2017. január 21-én éjszaka hajtott neki egy oszlopnak a Veronához közeli autópályán. A busz szétroncsolódott és kigyulladt. A tragédiában 17-en haltak meg.  

V. János,  a busz sofőrje szintén súlyosan megsérült a balesetben. A sofőr az iskola igazgatójának címzett levélben azt írja: csak hónapokkal a baleset után tudta meg, hogy mi történt.  A sofőr a rövid levélben fejezte ki részvétét az  elhunyt diákok és tanárok hozzátartozóinak. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek.

Az áldozatok szüleinek ez a gesztus kevés. Továbbra is azt szeretnék, ha a sofőr eléjük állna és elmondaná, mi történt a baleset idején. A szülők szeretnének hiteles információt kapni gyerekeik halálának pontos körülményeiről, ami segítené számukra a tragédia feldolgozását. Ez máig nem történt meg.

Október 31-én kezdődött el az ügy bírósági tárgyalása Veronában. Az ügy egyetlen magyar vádlottja a sofőr V. János. Mellette öt olasz vádlott van, akik az A4-es autópályáért felelősek.

A magyar sofőr nem volt ott a tárgyaláson. Kirendelt védője azt mondta: ő is csak két nappal korábban kapta meg az ügyet, így nem tudott felkészülni. A tárgyalást elnapolták.  

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Levelet írt a gimnáziumnak a veronai busztragédia sofőrje

A súlyosan sérült sofőr csak hónapokkal a tragédia után tudta meg, hogy mi történt.

217 · Nov 08, 2018 06:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments


  • Hírek
  • Árfolyam