Budapestre hozzák a gyorséttermi erőszakkal vádolt afgán férfit

2018.11.09. 14:54

Kiadták az osztrák hatóságok Magyarországnak azt az afgán férfit, akit azzal vádolnak, hogy szeptember 9-én, vasárnap, hajnali három óra körül Budapest V. kerületében, egy gíroszos mosdójában szexuálisan bántalmazott egy nőt.

A férfit pénteken hozzák Budapestre,

ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság erősítette meg az Indexnek.

A kormányközeli média azt is tudni vélte, hogy a bűncselekményt „Tibi atya” éttermében követte el a férfi, akit amúgy  két korábbi budapesti szeméremsértés  miatt is keresnek. 

Akkor mi is megnéztük a helyszínt, ahol a Ripost és a Tények szerint a bűncselekmény történt. A Tények szerint a férfi csak három napja dolgozott ott, de már ki akarták rúgni, a gyorsétterem tulajdonosát pedig kihallgatta a rendőrség.

EGY KLASSZIKUS UTCAI GíROSZOSRÓL VAN SZÓ, AHOL AZ UTCÁN ÁLLVA LEHET RENDELNI. BEÜLŐS RÉSZE ÉS SAJÁT MOSDÓJA NINCS A HELYNEK.

pedig a rendőrségi közlemény egyértelműen gyorsétterem mosdóját említi.

A gíroszosban van viszont egy ajtó a pult mögött, a személyzetnek, ami a szomszédos Fröccskocsma nevű kocsmába nyílik. A Fröccskocsmában van mosdó.  Egy ott dolgozó hölgytől akkor megtudtuk, hogy „szerinte hamis állítások születtek" az üggyel kapcsolatban a sajtóban, illetve azt mondta, hogy a kocsma már nyitva sem volt, amikor a bűncselekmény történt.

A rendőrség nagy erőkkel kereste a férfit, ellene a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki. Végül szeptember 11-én késő este osztrák rendőrök fogták el a férfit. Ausztriában, Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták, és az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták.

Másnap e gy újabb nő állította: augusztus elején megerőszakolta őt egy kebabozó személyzeti mosdójában a gyanúsított. Az Index beszélt a nővel, aki azt mondta:

A MÉDIÁBAN TERJESZTETT KÖRÖZÉSI FOTÓK ALAPJÁN ISMERTE FEL TÁMADÓJÁT, S. B. AHMADOT, ÉS NINCS A RENDŐRSÉG ÁLTAL EMLÍTETT HÁROM ÁLDOZAT KÖZÖTT.

A 22 éves nő azt mondta, hogy augusztus 7-én hajnalban egy kebabozóban megkérte a férfit, hadd töltse rövid ideig a telefonját az üzletben, mert az lemerült. Amikor viszont belépett az üzletbe, a férfi rázárta az ajtót, berángatta a vécébe és megerőszakolta. Az ügynek mi is utánajártunk, itt olvashatja cikkünket.

Az Origo szerint péntek délután az afgán férfi már megérkezett Budapestre, és megkezdődött a kihallgatása.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban az Indexnek azt írta: „ Az esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális kényszerítés és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást, így a férfi ellen büntetőeljárás van folyamatban.”