Judit
3 °C
7 °C

Czeglédy borostája miatt új eljárást rendeltek el

2018.11.13. 12:07

Első- és másodfokú fegyelmi eljárásban vizsgálták ki Czeglédy Csaba arcszőrzetét, az ügy azonban nem ért véget, mert jogerősen úgy döntöttek, hogy meg kell ismételni a procedurát, írja a Hvg.hu.

Mint korábban megírtuk, fegyelmi indult az előzetesben ülő Czeglédy ellen, mert házirendbe ütközött a borostája. Ügyvédjei szerint pár napos borostáról volt szó, azonban a házirend szerint nem változtathatja meg külsejét ahhoz képest, ahogy a büntetés-végrehajtásba került, hogy szökése esetén ne nehezítse az elfogását.

A Szegedi Fegyház és Börtön kivizsgálta az ügyet, a másodfokú fegyelmi határozatban azonban új eljárás lefolytatását rendelték el, mivel az elsőfokú eljárásban nem hallgatták meg a "a fegyelmi cselekményt észlelő bv-tisztet", csak annak jelentését vették figyelmbe, írja a lap a birtokába került dokumentumok alapján.

A baloldali politikus szemére vetették azt is, hogy a bv-tiszt szavába vágott tiszteletlenül, azonban mivel a bv-tisztet nem hallgatták meg, tényszerűen nem állapítható meg a fegyelemsértés súlya, kiemelt figyelemmel a "fogvatartott magatartására és hangnemére". Czeglédy fegyelmi ügyének témája az is, hogy cellájában a bv-tiszt azt találta, hogy az "ágyrendje sem volt megfelelően kialakítva, azt is csak utasításra végezte el". Állítólag az volt a bűne, hogy rossz helyen volt a párnája.

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt előzetesben lévő Czeglédy már kapott fegyelmi fenyítést azért, mert túl sok könyv volt a cellájában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?