Tordai Bence a parlamentben: CÖF, CÖF CÖF CÖF, CÖFCÖFCÖFCÖF

2018.11.14. 15:01

Szinte már nincs is olyan felszólalása Tordai Bencének, amelynél ne utasítaná rendre a levezető elnök. Tordai volt az a képviselő, aki korábban „úgynevezett miniszterelnöknek” nevezte Orbánt, majd csak szimplán pártelnöknek hívta a kormányfőt.

Ezúttal a civiltörvény módosításának vitájához szólt hozzá úgy, hogy kivívta a KDNP-s levezető elnök rosszallását. A civil szervezetekről szóló törvényt úgy változtatná meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy megnövelnék a civilek által gyűjtött adományok után járó normatív támogatásokat, de nem pluszforrásokkal, hanem a jelenlegi pénzek hatékonyabb átcsoportosításával. A pénzek elosztásáért pedig a CÖF-öt vezető Csizmadia László felel.

Az Atv.hu videóján látszik, hogyan szólt hozzá a vitához Tordai: „Az Országgyűlés előtt fekvő civiltörvény módosításával kapcsolatban és általában a Fidesz civilekkel kapcsolatos politikájával kapcsolatban a Párbeszéd a következőkre szeretné felhívni a figyelmet:

CÖF, CÖF CÖF CÖF, CÖFCÖFCÖFCÖF, CÖFCÖFCÖF...

Latorcai János levezető elnök félbeszakította azzal, hogy

ne tegye bohóckodás tárgyává a parlamentet.

Majd figyelmeztetésben részesítette, ami azt jelenti, hogy az újabb figyelmeztetés után ki lehet zárni az aznapi vitából a képviselőt. Tordai ekkor széttárta a karját, és csak annyit mondott: „CÖFCÖFCÖF”. Majd elhagyta a pulpitust.