Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Ismét felmentette a pécsi bíróság a vezetőszáron elővezetett hajléktalant

2018.11.15. 10:29 Módosítva: 2018.11.15. 11:11
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ismét felmentette a pécsi bíróság a vezetőszáron elővezetett hajléktalant

Ugyanaz a férfi állt bíró elé, akinek az ügyében egyszer már felmentő ítéletet hozott a bíróság.

1320 · Nov 15, 2018 10:29am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Megint bíróság elé vezették azt a pécsi hajléktalant, nem mellékesen vezetőszáron, bilincsben, akit három hete ugyanez a bíróság felmentett arra hivatkozva, hogy az életvitelszerűen utcán élők megbüntetésére vonatkozó törvény nem adott egyértelmű fogózkodókat a bíróknak. A bíró most is felmentette, írja a Szabadpécs.hu.

A lap szerint a bíró megint azt mondta, hogy "nem volt megállapítható a szabálysértés, mert nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály, és ebben a konkrét ügyben voltak emiatt a bíróságnak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai, így nem is hozhatott elmarasztaló végzést." A rendőrség fellebbezett.

Az első pécsi ítélet óta más bíróságok is felfüggesztették az eljárásokat, és voltak, akik az Alkotmánybírósághoz fordultak. 

Gyulai István ügyében, írja a Szabadpécs.hu, a vádat képviselő rendőrtiszt elmondta, hogy a pécsi kapitányságra november 12-én állampolgári bejelentés érkezett, hogy az Ybl Miklós utcán a játszótérnél, a padokon két hajléktalan fekszik. A kiérkező rendőrök a jegyzőkönyvbe a következőket jegyezték fel:

  • Valóban ott van két ember, akik nyakig be vannak takarva
  • Körülöttük kiterjedt vizeletszag terjeng
  • hulladékok voltak szétdobálva
  • két nagy táska volt még ott

A rendőr szerint Gyulai azt mondta, a barátjánál szokott aludni. Elmondta azt is, hogy aznap este, kukázott és megfájdult a dereka. Ezután felfigyelt a padon fekvő barátjára. Gyulai azt mondta, sosem fog elmenni a szállásra, mert nem szereti, és az ott lévőket sem szereti.

Gyulait azért állították elő a rendőrök, mert szerintük 90 napon belül háromszor volt helyszínen figyelmeztetve szabálysértés miatt (ami az életvitelszerű utcán tartózkodásra vonatkozik),  október 12-én, október 17-én, majd október 18-án. Emiatt állították most elő.