Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A DK irodái megsemmisültek, Gyurcsány pénzt gyűjt

2018.11.18. 10:20

A szombati Teréz körúti tűzben teljesen megsemmisültek a DK irodái. "A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett; a DK irodái teljesen megsemmisültek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt" - közölte este Rónai Sándor, a DK szóvivője.

Vasárnap reggel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke a Facebookon a következő hashtagekkel jelentkezett: #megyünktovább #azellenállásfolytatódik.

Gyurcsány azt írta, hogy rengetegen keresik a DK-sokat a tűzeset miatt.

Nem győzzük felvenni a telefonokat és elolvasni az e-maileket, üzeneteket, amelyekben azt kérdezitek, hogy hogyan tudnátok segíteni, hova tudnátok nekünk utalni.

A DK elnöke azt írta: "először is nagyon köszönjük, hogy ennyien gondoltok ránk, jó érzés ez most ezekben az időkben. Nem titok, hogy a DK központja teljesen megsemmisült a tűzben, így minden segítség nagyon fontos."

Gyurcsány közöl is egy számlaszámot, ahová utalhatnak, akik szeretnének. "Miattatok nem tartott sokáig a tűz miatti sokk, jó érzés, hogy a bajban sem vagyunk egyedül."

Közben az MSZP a Facebook-oldalán azt írta, hogy a párt "együttérzését fejezi ki a DK teljes politikai közösségének a pártot ért szörnyű veszteségekért.

Tárgyak megsemmisülhetnek egy tűzben, de közös ügyünket, a demokratikus, félelemmentes Magyarország visszaállításának szándékát elpusztítani nem lehet.

Molnár Zsolt a párt budapesti elnöke azt is hozzátette emellett a fővárosi szervezet Facebook-oldalán, hogy "amennyiben szükséges, irodáink nyitva állnak előttük!"

A Párbeszéd szintén a szolidaritásáról biztosította a DK-t a Facebook-oldalán: "pártunk együttérzését fejezi a DK vezetőségének és tagságának, s felajánlja segítségét a kialakult, borzasztóan nehéz helyzet rendeződéséig".

A Liberálisok szintén jelezték az együttérzésüket. "A Liberálisok az ellenzéki pártok közötti szolidaritás és együttműködés jegyében felajánlják a DK-nak, hogy igénybe vehetik a Magyar Liberális Párt Aradi utcai irodáját." A párt azt is hozzáette, hogy "bár a pártjaink között az elmúlt időszakban voltak kisebb-nagyobb nézeteltérések, mindannyian ugyanazért a célért küzdünk: egy igazságos, demokratikus és európai Magyarország megteremtéséért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?