Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rászólt, hogy ne ordítson a budapesti börtön előtt, halálra verte a 75 éves férfit

2018.11.19. 11:38

Vádat emeltek egy 32 éves nő ellen, aki tavaly szeptemberben a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerület, Maglódi úti épületénél úgy megütött egy 75 éves férfit, hogy az a bántalmazás miatt életét vesztette a kórházban.

A nő azért ment a börtönhöz, hogy ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen. A járdáról kiabált be a férfinak a börtönbe, amikor a közelben lakó és éppen arra járó 75 éves férfi rászólt, hogy hagyja abba a hangoskodást.

A nő az idős férfit először trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd többször ököllel arcon, illetve fejen ütötte. A férfi az ütések következtében a földre esett, és a fejét az aszfaltba ütötte. A nő az eszméletlenül fekvő férfit hátrahagyva, távozott a helyszínről. A járókelők értesítették a mentőket, akik a férfit kórházba szállították, azonban a szakszerű orvosi ellátás ellenére, a bántalmazás következtében elszenvedett súlyos fejsérülései miatt pár nappal később életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tételének felső határa – a terhelt többszörösen büntetett előéletére is figyelemmel – 12 évig terjedő szabadságvesztés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?