Judit
2 °C
7 °C

Kirúgta a külügy az Aston Martinnal közlekedő diplomatáját

2018.11.20. 10:10

Nem a Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdona az a 80 millió forintba kerülő Aston Martin, amit Bécsben egy magyar diplomata használ. Az autót egy osztrák lap fotózta le.

Perényi János
Perényi János
Fotó: Filep István / MTI

Az ATV megkeresésére a külügyi tárca azt közölte: az autó a volt bécsi magyar nagyköveté, akit azonnal kirúgtak a külügytől. „A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából" – írták közleményükben.

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor, aki Perényi Jánost váltotta hivatalában az osztrák fővárosban – jegyzi meg az ATV. 

A 24.hu  kedd délután azt közölte, úgy értesült, Perényi Portugáliába készült, hogy itt töltse be a nagyköveti posztot. Ezt a kinevezését bukta most el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?