Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

5000 forintért vertek agyon egy 87 éves nőt

2018.11.22. 08:48

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség többek között nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a fiatal férfival és annak nagybátyjával szemben.

Az ügyészség közleménye szerint a 19 éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönből, és jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, hajléktalan életmódot folytatott, és a sértett tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát.

Rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, tőle cigarettát és kisebb összegeket kért. A tél közeledtével szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk. Az idősebb férfi a szállásért pár ezer forintot kért a rokonától, akinek viszont nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó nőtől szerezzen pénzt

2017. október 1-jén a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a sértett lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő a nyitott kertkapun és a lakásajtón keresztül besurrant. A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és kétszer a sörösüveggel, majd ütötte-rúgta a fejét. 

Ezután az asszony pénztárcájából kivett 5000 forintot, összesöpörte a sörösüveg szilánkjait, amit a szemetesbe dobott, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból, a pénzt pedig elosztotta nagybátyjával. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentőket. A kórházba szállítása után, 2017. október 3-án belehalt a bántalmazásba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?