Judit
2 °C
7 °C

Iskolabusz-hálózatot hoz létre a kormány

2018.11.23. 15:38

A Volánbusz Zrt. flottája 115 új autóbusszal (100 Credo és 15 MAN Neoplan Tourliner) bővült 10 milliárd forint értékben, és iskolabusz-hálózatot is létrehoznak két éven belül - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón. Az iskolabusz-hálózat rendszerét amerikai mintára hozzák létre, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül.

Az új, magyar gyártású buszok közül 100 Gödöllő és Vác elővárosaiban közlekedik majd, ezek környezetkímélő hajtásrendszerrel rendelkeznek.  A minisztérium arra törekszik, hogy a városi környezetben, illetve a városok közti közlekedésben is az euro6 dízelmotorral hajtott autóbuszok mellett egyre nagyobb számban jelenjenek meg a hibrid és a tisztán elektromos meghajtású járművek is - mondta a miniszter.

A minisztérium egy egységes jegyrendszer kialakításán is dolgozik.

Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a már forgalomba került 115 busszal együtt a következő időszakban 201 modern jármű áll forgalomba. A teljes flotta beszerzési értéke több mint 17 milliárd forint.  A Volkswagen Group által szállított 31 darab emelt komfortfokozatú MAN Neoplan Tourliner buszok közül 16 darab a Dél-dunántúli, az Északnyugat-magyarországi és a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központok flottáiban jelenik majd meg.

A Kravtex-Kühne csoporttól 120 darab Credo autóbusz érkezik, ezek közül 100 darab a Volánbusz Zrt.-hez, 20 darab pedig a Dél-alföldi Közlekedési Központ flottájába kerül.

Az ITK Holding jövő év első felében szállít majd 50 darab Mercedes-Benz Conecto típusú buszt, amik a regionális közlekedési központok állományában állnak majd forgalomba.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?