Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ismerős ölhette meg 2011-ben a szikszói házaspárt

2018.11.23. 15:56

Egy munkanélküli férfit gyanúsítanak azzal, hogy hét évvel ezelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón megölt egy idős házaspár. Az 57 éves helybéli férfit, az áldozatok ismerősét csütörtökön tartóztatta le a bíróság, az esetről pénteken tartottak sajtótájékoztatót Miskolcon, a megyei rendőr-főkapitányságon - írja az MTI. 

2011. április 16-án este egy magát rendőrnek kiadó férfi felhívta a házaspárt, hogy idegenek bemásztak a kertjükbe, de rendőrkollégái 10-15 percen belül a helyszínen lesznek, ezért kérte, hogy hagyják nyitva a kaput. A 83 éves férfi és 79 éves felesége gyanút fogott, ezért felhívta a 112-es segélyhívót. Az ügyeletes tiszt arra kérte őket, hogy zárkózzanak be, ne engedjenek be idegeneket, rendőröket küld a helyszínre.

Miután a házaspár észlelte, hogy valóban egy ismeretlen csenget be hozzájuk, megint hívták az ügyeletet, de a rendőrök megérkezésekor az idegennek már nyoma sem volt. Huszonnégy órával később azonban mégis sikerült valakinek olyannyira bizalmat ébresztenie az idős emberekben, hogy a késő esti órákban beengedték a portára. Már aludni készültek, mert hálóruhára vettek fel kabátot, úgy nyitottak ajtót.

A két idős ember megkötözött holttestét az épület más-más helyiségében három nappal később fedezte fel az egyik szomszéd. A halálukat többszörös koponyatörés okozta. Az ismeretlen tettes elleni eljárásban kiderült, hogy az elkövető hivatalos személynek kiadva magát jutott be a házba.

A több évig tartó nyomozás nem vezetett eredményre, ezért az eljárást 2015-ben felfüggesztették. 2016-ban új szempontok alapján kezdték újra a nyomozást, ami tavaly márciusban indult újra. Olyan rokon, barát, ismerős után kezdtek kutatni, aki iránt bizalommal lehettek az idős emberek.

Száz embert hallgattak ki, vizsgálták alibijüket, és a kört így szűkítve jutottak el az 57 éves érettségizett férfihez, akinek műszerész és biztonsági őr szakképzettsége is van, de a gyilkosság idején munkanélküli volt és anyagi gondokkal küzdött. A gyanúsított anyósa és a későbbi áldozatok bejáratosak voltak egymáshoz.

Olyan is előfordult, hogy a férfi is elkísérte anyósát a vendégségbe, de azt mondta, hogy ilyenkor csak a ház előteréig jutott. A férfi a bűncselekmény idejére nem tudott alibit igazolni. Azt mondta ugyan, hogy otthon volt, de mivel ebben az időben az otthon lévő lányával sms-ezett, ez az állítása nem volt életszerű.

A genetikai szakértői vélemény is egyértelműen azt bizonyítja, hogy azokon a köteleken, amikkel az idős párt megkötözték, az elfogott férfi DNS-ét mutatták ki.

A Miskolci Járásbíróság csütörtökön tartóztatta le a férfit, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?