Judit
3 °C
7 °C

Maximális büntetést kérnek a tatabányai kettős hajléktalangyilkosra

2018.11.23. 14:28

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a tatabányai kettős hajléktalangyilkosság ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a fiatalkorú vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés súlyosítását indítványozza - közölte a főügyészség. 

A Tatabányai Törvényszék a szeptemberi ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés és 2 rendbeli kifosztás miatt halmazati büntetésként 13 év 6 hónap fiatalkorúak börtön büntetésére és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott 2017. április 30.-án éjszaka hazafelé menet korábbi konfliktusa miatt felébresztette a buszmegállóban betakarózva alvó egyik hajléktalant, akit szóváltás után többször ököllel, nagy erővel fejen ütött, majd nagy erővel fején, testén rugdalta, aztán megtaposta, ebbe bele is halt a hajléktalan, a vádlott pedig elvette a táskáját és mobiltelefonját.

Ugyanazon az éjjelen egy padon alvó másik hajléktalant is felkeltett, szintén szóváltás után, hasonló módon bántalmazta, megölte, és elvette a cipőit.

Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a lehető leghosszabb tartamú szabadságvesztés – ami a fiatalkorú vádlott esetében tizenöt év – kiszabása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, azonban a többszörösen minősülő élet elleni bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, az ölési cselekmények brutalitása, a cselekmények után tanúsított teljes közöny példaértékű, kivételes, a legszigorúbb büntetés kiszabását indokolja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?