Maximális büntetést kérnek a tatabányai kettős hajléktalangyilkosra

2018.11.23. 14:28

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a tatabányai kettős hajléktalangyilkosság ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a fiatalkorú vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés súlyosítását indítványozza - közölte a főügyészség. 

A Tatabányai Törvényszék a szeptemberi ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés és 2 rendbeli kifosztás miatt halmazati büntetésként 13 év 6 hónap fiatalkorúak börtön büntetésére és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott 2017. április 30.-án éjszaka hazafelé menet korábbi konfliktusa miatt felébresztette a buszmegállóban betakarózva alvó egyik hajléktalant, akit szóváltás után többször ököllel, nagy erővel fejen ütött, majd nagy erővel fején, testén rugdalta, aztán megtaposta, ebbe bele is halt a hajléktalan, a vádlott pedig elvette a táskáját és mobiltelefonját.

Ugyanazon az éjjelen egy padon alvó másik hajléktalant is felkeltett, szintén szóváltás után, hasonló módon bántalmazta, megölte, és elvette a cipőit.

Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a lehető leghosszabb tartamú szabadságvesztés – ami a fiatalkorú vádlott esetében tizenöt év – kiszabása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, azonban a többszörösen minősülő élet elleni bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, az ölési cselekmények brutalitása, a cselekmények után tanúsított teljes közöny példaértékű, kivételes, a legszigorúbb büntetés kiszabását indokolja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport