11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

CEU-s tüntetésre vitt transzparens miatt zaklattak egy párt a négyes metrón

2018.11.24. 21:00

Férjével együtt támadtak le egy nőt a kezében tartott transzparens miatt a négyes metrón, mialatt a házaspár az oktatás szabadságáért és a CEU elűzése ellen összehívott szombati tüntetésre igyekezett.

Transzparens miatt zaklattak egy párt a metrón

A Facebookon terjedő videó szerint az agresszív férfi a Kossuth téri tiltakozásra vitt transzparenst meglátva rontott rájuk, majd kezdte vegzálni, szidalmazni őket. A férjet például egyenesen genetikai hulladéknak nevezte, amiért szemüveg és sál volt rajta.

A videón csicskának nevezett nő aztán a 444-nek mondta el a történteket: "Felszálltunk a férjemmel a metróra, nem néztem igazából senkire, és a következő percben már csak azt láttam, hogy a férjem beállt közém meg e közé a férfi közé, aki hangosan szidott minket. Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk, de amikor a férjem mondta, hogy 8 éve dolgozik, nem hogy megnyugodott, hanem újra megpróbált a férjemen át közelebb férkőzni. Akkor kezdtem el videózni."

Mint kiderült, a nő kezében tartott transzparensen Minerva, a bölcsesség és műveltség istennője volt látható a mordori tájban elhelyezve. Ez a nyilvánvalóan beszédes ábrázolás zaklatta fel a kötekedő férfit annyira, hogy aztán az egyik utasnak kelljen őt lecsendesítenie. A felszólításra leült, bocsánatot kért, elhallgatott – a felvételen legalábbis ez látszik.

Ahogy egy másik cikkünkben írtuk, tudósítónk szerint nagyjából kétezer ember gyűlt össze szombaton azért, hogy az oktatás szabadsága mellett, illetve a CEU elűzése ellen tüntessen. Az eseményen felszólalt többek között Kövér-Van Til Ágnes, az ELTE társadalmi nemek mesterszak vezetője, valamint Tamás Gáspár Miklós is.  • Hírek
  • Bankszámla