Paprikaspray-t fújt egy utas a 2-es metrón, többen rosszul lettek

IMG 20181124 132654
2018.11.24. 13:37 Módosítva: 2018.11.24. 14:49

Frissítés:

  • 15.30-tól újra a teljes vonalon jár az M2-es metró, tudtuk meg a BKK-tól,
  • az OMSZ válaszában azt írta, a helyszínre 4 mentőegység érkezett, eddig 20 embert vizsgáltak meg és senkit sem kellett kórházba szállítani, de a mentők még a helyszínen vannak, az okot pedig szakértői vizsgálat derítheti ki,
  • a rendőrség pedig annyit közölt, hogy délután egy körül egy férfi a Keleti Pályaudvar M2-es metró megállójában összeszólalkozott egy ezidáig ismeretlen személlyel. A szóváltást követően a férfi az állomáson várakozó metrószerelvényre felszállt, azonban a szerelvény ajtajának becsukódása előtt a vele vitába keveredő ember egy gázspray-t vett elő, és azzal a metróra felszálló férfi irányába fújt. A szerelvény elindulását követően az utasok a metrókocsiban gázszagot éreztek, többen rosszullétre panaszkodtak ezért meghúzták a szerelvény vészfékét. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

Valaki paprikasprayt fújt ki a 2-es metró egyik szerelvényén, több utas rosszul lett, mentők látták el őket a peronon - írta kérdésünkre a BKK. 

"A BKK jelenlegi információi szerint ma délután 13 óra körül paprikasprayt fújt ki egy utas az M2-es metró egyik szerelvényén, ezért többen rosszul lettek. A metró azután állt meg, hogy az utasok használták a vészféket. A Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar közötti vonalszakaszról jelenleg is tart az utasok kimenekítése és a műszaki mentés. A tévesen megjelent hírekkel ellentétben sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál felállított ideiglenes mentősátorban látják el azokat az utasokat, akiknek erre szüksége van" - írta a szervezet. 

Egyik kollégánk barátnője a metrón utazott, szerinte az utasok nagyjából fél óráig voltak a szerelvényen, azután elhagyhatták. 

(Borítókép: Olvasói fotó)  • Hírek
  • Hírek