Judit
2 °C
7 °C

Kiraktak egy jobbikos képviselőt a Csongrád Megyei Közgyűlésből

2018.11.26. 20:00

Méltatlansági eljárás során megszüntette Kiss Attila (Jobbik) képviselő megbízatását hétfői ülésén a Csongrád Megyei Közgyűlés – jelentette be Kakas Béla (Fidesz-KDNP), a testület elnöke a tanácskozás után Szegeden.

20840740 1487046694716745 1182062205027967788 n
Fotó: Dr. Kiss Attila / Facebook

Az MTI cikke szerint a megyei közgyűlés arra jutott, hogy Kiss Attila elnöki posztja a Sándor Móricz Egyesületben az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen képviselői megbízatásával, és mivel ezt az összeférhetetlenségi okot a politikus nem hozta a közgyűlés tudomására, méltatlannal találtak a posztjára, és ezzel meg is szűnt a képviselői megbízatása.

A közgyűlés ülése alatt távozó, így a végső döntést meg sem váró Kiss a helyszínen tartózkodó újságíróknak elmondta, hogy szerinte a médiatartalom-szolgáltatásra és az önkormányzatokra vonatkozó jogszabályok alapján nem áll fenn az összeférhetetlenség, ezért a megbízatását megszüntető határozatot meg fogja támadni a bíróságon.

A Sándor Móricz Egyesület – aminek Kiss az elnöke – a működtetője a Makói csípős hírportálnak, ennek felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint viszont önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja.

A közgyűlés egy másik hasonló, szintén jobbikos kötődésű ügyet is vizsgált, de a pártból már kilépett Dudás Zoltán ügyében nem hoztak döntést, itt a kormányhivatal állásfoglalását fogják kérni, hogy aztán 30 napon belül újra tárgyalják az ügyet. Dudás még 2016-ban adott megbízást egy cégnek, hogy a Makói csípős mintáját követő portálokat indítson a Csongrád megyei 3-as számú választókerületben, de ezek közül csak a sándorfalvi változat készült el, és ezt sem működtették érdemben, árulta le Dudás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?